Am ajuns ca nişte şoareci... Nu mai țipați că trebuie să facă țara ceva pentru voi!

În urmă cu nouă zile, vorbeam despre acea specie de om care îşi scoate sacul cu gunoi la uşă, pe scara blocului, să le miroasă altora în nas. Astăzi, simt nevoia acută să vorbesc despre acea specie care îşi doreşte cu totdinadinsul să facă rău. Şi mă tem că se înrudesc pe undeva, cumva.

Am ajuns ca nişte şoareci închişi în cutiuţa cu talaş

Pe toate posturile, pe toate site-urile de specialitate, peste tot se strigă "STAŢI ÎN CASĂ!" (".... bă, proștilor!", aș completa eu). Oare, acolo, oamenii ăia or țipa, aşa, de nebuni? Că o parte dintre români cam asta dă de înțeles. Partea aia care, probabil, crede că a trăit suficient sau care crede că are dreptul să se joace cu vieţile celorlalţi.

Da, e adevărat că am ajuns ca nişte şoareci închişi în cutiuţa cu talaş, care se învârt, toată ziua, într-o rotiță, mănâncă şi dorm (unii mai și muncesc, din fericire). Dar prefer să fiu un şoarece sănătos, care speră că totul va fi bine.

Nu mai țipați că trebuie să facă țara ceva pentru voi, că nu sunteți în stare să faceți mai mult nici voi. Am avut dovada clară, de când a început nebunia. Nu generalizez, dar oamenii ăștia sunt cei mai vocali.

De ce mă revolt? Pentru că...

Şi, acum, să facem o scurtă recapitulare a lucrurilor S.F din ultimele zile, care demonstrează că unii dintre noi ori nu sunt prea sănătoşi la cap, ori  sunt rău intenţionaţi. Să începem, aşadar....

1. Un bărbat aflat în carantină, în spital, iese la plimbare şi revine după 15 minute în salon.

2. Altul, aflat în izolare la domiciliu, iese la shopping.

3. Un nebun aroape că scuipă medicii care îl tratează pentru a-i infecta.

4. Altul fuge din spital, înainte să fie testat. Declarase că a venit din Italia și era suspect de coronavirus. Se pare că era beat când a spus asta. Slavă Domnului că testul a ieșit negativ!

5. Altul se laudă pe Facebook că e infectat şi vrea să îi infecteze şi pe alţii.

6. Unul infectat "cu acte" călătorește cu avionul, că s-a gândit că ar fi momentul ideal să vină acasă, în România. ACUM.

7. Altul, întors din Roma (zonă afectată), se plimbă cu autobuzul.

8. Și, nu în ultimul rând, acei români care s-au gândit că ar fi timpul să se întoarcă "acasă la ei" și mint la vamă că nu vin din zonele grav afectate de virusul ăsta nenorocit. Rezultatul? Îl vedeți acum în numărătoarea cazurilor care se comunică o dată pe zi. "Din dragoste" pentru "patria mamă"! Este, "boss"?

9. În continuare, oamenii "se cinstesc" în birturile de la țară, deși s-a anunțat că toate localurile publice se închid.

Şi lista continuă.... Și e lungă.

DAR sper cu toată fiinţa mea că acest coşmar va trece... Să ne auzim sănătoşi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel