Alţi români infectaţi cu Covid-19, la o fermă din Germania

Precizări de presă privind testarea pozitivă a 11 cetăţeni români, lucrători în cadrul unei ferme din Borken, Republica Federală Germania.

În contextul informaţiilor apărute în presa germană cu privire la apariţia unor cazuri de infectare cu COVID-19 în cadrul unei ferme din localitatea Borken, Republica Federală Germania, Consulatul General al României la Bonn s-a autosesizat şi a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale şi pe lângă compania angajatoare, pentru a obţine mai multe informaţii cu privire la cetăţenia, identitatea şi starea de sănătate a persoanelor în cauză.

Câţi români sunt, în total, la ferma respectivă



Potrivit informaţiilor preliminare comunicate de către compania angajatoare reprezentanţilor oficiului consular, în cadrul fermei în cauză îşi desfăşoară activitatea aproximativ 120 de cetăţeni români, 11 dintre aceştia fiind depistaţi pozitiv pentru infecţia cu COVID-19. Persoanele infectate sunt asimptomatice şi au fost izolate de restul lucrătorilor, fiindu-le asigurate alimente şi alte bunuri necesare. Totodată, angajatorul a menţionat că, în cursul zilei de 22 iulie a.c., a fost efectuată o nouă testare, rezultatele urmând a fi comunicate în zilele următoare.

De asemenea, conform aceloraşi informaţii comunicate de către compania angajatoare, la nivelul întregii societăţi agricole a fost instituită măsura carantinei, fiind implementate imediat măsuri de distanţare socială, conform normelor de siguranţă şi prevenţie, transmite MAE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel