Alte noi dosare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Poliţiştii au întocmit, în ultimele 24 de ore, 11 noi dosare de cercetare penală pentru infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor, a anunţat, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Numărul total al dosarelor penale deschise de la începutul pandemiei de coronavirus pentru acest gen de fapte a ajuns, astfel, la 209.

"Au fost verificate 957 de auto cu privire la transporturi ilegale de persoane şi alte 91.583 de persoane faţă de care s-a dispus izolarea sau carantină, fiind verificate 34.811 locaţii de carantină sau izolare. (...) De asemenea, în urma verificărilor în teren, au fost aplicate 10.362 de sancţiuni, în valoare de 14.154.200 de lei, pentru persoane care nu respectau prevederile Ordonanţei Militare nr. 3, respectiv măsura privind restricţionarea circulaţiei", se precizează într-un comunicat al IGPR, anunță Agerpres.

În acelaşi interval de timp, poliţiştii au realizat 2.911 intervenţii la evenimente, dintre care 2.383 au fost sesizate de cetăţeni prin Apelul Unic de Urgenţă 112. Au fost prinse în flagrant delict 68 de persoane, în timp ce comiteau infracţiuni sau imediat după aceea, iar alte opt persoane urmărite au fost depistate.

"În ultimele 24 de ore, 952 de auto (cu 2.878 de persoane) au fost preluate, din zonele de frontieră şi alte 18 autovehicule cu materiale medicale au fost escortate", se mai menţionează în comunicat. Cei aproape 14.000 de poliţişti aflaţi la datorie au fost sprijiniţi de 3.616 poliţişti locali, dar şi de jandarmi şi efective ale Ministerului Apărării, în activităţile în sistem integrant.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel