Alimente BOGATE în Vitamina D. LISTA completă, SECRET în lupta COVID-19. Nu te-ai fi gândit

Cercetătorii au arătat că Vitamina D este benefică în lupta cu virusul SARS-CoV-2. Iată ce alimente o conțin. 

O mulțime de studii au arătat faptul că Vitamina D este extrem de benefică în lupta cu COVID-19, dar un procent de 80% din populație are deficit de această vitamină. 

Iată lista alimentelor bogate în vitamina D

1. Iaurtul este o sursă de vitamina D şi conţine probiotice, bacterii sănătoase care se găsesc în mod natural în flora intestinală. Consumul de iaurt ajută la îmbunătăţirea funcţiei sistemului imunitar prin aportul de vitamina B 6, D şi la reducerea simptomelor de răceală, care se însoţesc, uneori, şi de tulburări intestinale. 

2. Brânzeturile sunt o sursă valoroasă de substanţe nutritive de care organismul are nevoie pentru a funcţiona normal. Consumul regulat aduce un aport de vitamine (A, D, E, K), minerale (calciu, fosfor, magneziu) precum şi de proteine.

3. Ciupercile sunt bogate în vitamina D şi sunt o sursă indispensabilă de proteine.

4. Peştele, cel gras sau conservat în ulei conţine foarte multă vitamina D. Aici vorbim despre Hering, Somon sau Ton, care nu trebuie să lipsească din alimentaţie. 

Halibutul este o specie de peşte cu un conţinut ridicat de vitamina D, bogat în proteine, vitamine din complexul B, zinc, magneziu şi potasiu. Păstrăvul este o altă sursă bună de vitamina D, proteine, vitamine din complexul B şi minerale. Tonul conservat are aproximativ 40 UI de vitamina D şi este o sursă bună de acizi graşi Omega-3, potasiu, magneziu, seleniu şi zinc, citează csid.ro.

5. Ouă, bogate în Vitamina D, în gălbenuş.

6. Carnea de porc, o sursă excelentă de vitamina D. Aici vorbim despre carnea macră, pentru că în ea se găseşte cea mai mare concentraţie de substanţe nutritive.

7. Uleiul de ficat de cod are un conţinut ridicat de vitamina A, vitamina D şi acizi graşi Omega 3. O lingură de ulei de ficat de cod reprezintă dublul dozei zilnice recomandate din această substanţă.

8. Cerealele fortificate sunt îmbogăţite cu vitamine şi minerale. Astfel, o cană de cereale conţine aproximativ 100 UI de vitamina D. Cerealele integrale sunt, de asemenea, o sursă bună de vitamine şi minerale, plus fibre.

9. Tofu este sărac în calorii şi un bun înlocuitor al brânzei. Acest produs oferă în 100 de grame circa 30% din doza zilnică necesară de vitamina D. Poate fi  adăugat la salate sau poate fi gătit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel