Alfred Bulai, realitate DURĂ. "COVID-19, o GLUMĂ față de ce va urma. Urmări PUTERNICE"

Sociologul Alfred Bulai a vorbit despre relaxarea măsurilor odată cu data de 15 mai, în contextul COVID-19, dar și despre comportamentul românilor care încalcă regulile impuse. 

Într-o intervenție telefonică la B1 TV, sociologul Alfred Bulai a fost întrebat cum cataloghează comportamentele românilor în perioada crizei provocate de COVID-19, și mai ales comportamentul din prezent, înainte de relaxarea măsurilor. 

"Sunt firești și normale, iar dacă nu te uiți la televizor, poți trăi chiar liniștit. Oamenii nu au experiență directă cu niciun coronavirus, ci doar cu experiența mediatică. În general, cea mai mare tâmpenie pe care o poate face cineva e să spună să societatea e de vină, dar de regulă, doar conducătorii sunt de vină, pentru că e complicat să spui că toată societatea e de vină și e destul de ciudat să crezi că poți să tragi de urechi societatea.

Este o tensiune care s-a acumulat, dar ea este dată în primul rând de problemele de comunicare ale guvernanților, sute de probleme, incoerența care ne-a creat o rezervă față de gravitatea unei situații și absența specialiștilor, pentru că văd medici care dau soluții despre ceea ce trebuie făcut în societate, nu poate să-mi spună Rafila cum să funcționeze școlile... nu te pricepi, nu ai nicio treabă", a declarat Alfred Bulai, în direct la B1 TV. 

Cum ni se vor schimba obiceiurile după această perioadă

"Oamenii sunt solidari în aceste momente, sunt multe gesturi de spijin în această situație. Eu nu-mi fac griji, gesturi apar în orice fel de criză percepută de oameni și este evident că o asemenea criză va lăsa urmări. Ce va urma, criza și prăbușirea economică, nu doar în România, va lăsa urmări mai puternice, pentru că aceea ne va afecta real pe toți. Coronavirus s-ar putea să devină o glumă față de ce va urma din punct de vedere economic, și nu o spun eu, ci extrem de mulți specialiști", a completat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel