EXCLUSIV  Alexandru Repan a uimit Parisul într-un film aproape netrecut prin România. Culisele unei vieți în care Dumnezeu a jucat un rol important

Repan
Repan

De 13 ani, Dumnezeu vine la Nottara să se întâlnească cu Sigmund Freud, inventatorul psihanalizei. S-a întâmplat și duminică seară, 24 februarie, când publicul l-a sărbătorit, așa cum știe mai bine, prin ropote de aplauze, pe maestrul Alexandru Repan.

Actorul Alexandru Repan a fost aniversat la Teatrul Nottara, la împlinirea a 79 de ani, printr-un eveniment special și prin spectacolul Vizitatorul de Eric-Emmanuel Schmitt. Despre măiestria cu care Alexandru Repan a jucat rolul lui Freud, lăsăm criticii să vorbească, dar despre emoția pe care a transmis-o, putem vorbi și noi, publicul.

Sala Teatrului Nottara a fost plină. Lumea a vrut să-i fie alături maestrului Repan care împlinește 79 ani de viață și 80 de teatru. Spunem 80 de ani de teatru pentru că mama sa, când a rămas însărcinată, s-a dus la biserică şi s-a rugat la Dum­nezeu "să fie băiat, să fie frumos şi să se facă actor". Toate acestea s-au împlinit.

Duminică seară, după Vizitatorul, publicul a ciocnit un pahar în cinstea maestrului Alexandru Repan. Marinela Ţepuş, directoarea de la Nottara, a spus câteva cuvinte la ceas aniversar despre actorul care, de jumătate de secol, este pe scena acestui teatru. Au urmat și alte discursuri care au reușit să miște sufletul.

Dar cel mai mult mi-a plăcut această declarație despre maestrul Repan spusă, duminică seară, pe scena Teatrului Nottara:

”L-am văzut într-o premieră la Paris într-un film aproape netrecut prin România - Trahir (1993) - Inspectorul - în care Repan a făcut un rol excepțional. Și dacă ați fi văzut o sală de premieră la Paris cum îl aplauda pe Repan în absența lui din motive necunoscute nouă... De ce spun asta? Pentru că viața ne face să nu ajungem unde vrem când vrem... Așadar, dacă ați fi văzut sala cum aplauda, v-ați fi dat seama ca nu este vorba despre puterea lui de actor, ci de sufletul său. Dacă cineva nu și-a cunoscut un prieten timp de 50 de ani care să fie atât credincios așa cum este Alexandru Repan, vă rog ca de azi să-i numărați următorii 50 de ani și să vă bucurați de el”.

Cât despre momentul în care a vorbit Alexandru Repan, mi-a rămas în minte doar un lucru: ”la baza carierei mele a stat dragostea”. 

...o dragoste care s-a văzut și duminică seară! Sărbătoriți-l și dumneavoastră, la Nottara, de fiecare dată când joacă. Veți pleca din sală mai fericiți, cu o lecție de viață învățată de la marele maestru Alexandru Repan, un om în care Dumnezeu a pus tot ce a avut mai bun - frumusețe, deșteptăciune, talent și iubire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel