Alexandru Rafila: "Este foarte greu să nu fii infectat". Ce se va întâmpla în VALUL 5 al pandemiei

Alexandru Rafila: "Este foarte greu să nu fii infectat". Ce se va întâmpla în VALUL 5 al pandemiei
Alexandru Rafila: "Este foarte greu să nu fii infectat". Ce se va întâmpla în VALUL 5 al pandemiei

Medicul Alexandru Rafila a spus ce ne așteaptă în următoarele valuri ale pandemiei COVID-19.

Alexandru Rafila a venit cu un avertisment pentru români în ziua în care s-au depăşit 6700 de cazuri de infectare cu coronavirus în 24 de ore, afirmând că în această perioadă „este foarte greu să nu fii infectat” cu Covid-19. Referitor la următoarele valuri ale pandemiei de coronavirus, Rafila a spus că acestea nu se vor mai constitui în „probleme de sănătate publică”.

„Eu cred personal că valurile următoare, că se discută de 4, 5, vor înregistra cazuri care nu vor mai pune în pericol nici activitățile economice, sociale și nici sănătatea publică. Poate va fi o localitate sau o comunitate, dar nu mai discutăm de probleme generale. Partea mai puțin bună este această transmisibilitate extremă a actualei tulpini.

Este foarte greu ca în perioada asta să nu fii infectat. Există acest procent de persoane care fac forme simptomatice, unele complicate, și este foarte greu să eviți îmbolnăvirea dacă nu ești vaccinat și este foarte greu să nu îți pui probleme.”, a afirmat Rafila, conform Realitatea.net.

Alexandru Rafila: Oamenii au obosit

Potrivit medicului, în  acest val 4 nu s-a schimbat nimic, „dar oamenii au obosit".

"Unii au intrat într-un soi de automatism și poartă masca atunci când văd aglomerație. Alții au intrat în alt tip de automatism și nu le mai pasă. Sigur că în momentul în care ești într-o zona aglomerată trebuie să îți pui masca, fără niciun fel de obligativitate. O faci ca să te protejezi și să funcționeze țara. Cred că este mult mai ușor de trimis acest mesaj decât cu note de tip coercitiv.”, a mai spus Alexandru Rafila, citat de Mediafax.

Reamintim că în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 6.789 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 80 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. Până astăzi, 35.721 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. În total, de la începutul pandemiei, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.158.841 de cazuri de infectare cu noul coronavirus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel