Alexandru Rafila, apel fără precedent: Trebuie să ne mișcăm RAPID! Lucrurile se complică!

Profesorul Alexandru Rafila consideră că situația actuală din România este una îngrijorătoare, creșterea numărului de persoane infectate cu noul coronavirus în România fiind un semnal clar în acest sens. 

Noile cifre anunțate de autorități privind numărul de persoane ce au contactat COVID-19 în România sunt de-a dreptul înfiorătoare, fiind înregistrate recorduri aproape în fiecare zi la acest capitol. Într-o intervenție telefonică la Digi24, Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, este de părere că autoritățile trebuie să ia decizii rapide pentru rezolvarea unor probleme urgente cu care ne confruntăm în acest moment: ”Suntem, în mod evident, pe un trend crescător și trebuie să urmărim foarte atent ce se va petrece în continuare pentru că, așa cum bine știm, sistemul medical românesc are limite. Pacienții trebuie monitorizați, tratați.”

Probleme la Institutul Matei Balș

Rafila a dezvăluit că situația spitalelor unde sunt găzduiți și tratați bolnavii de COVID-19 a ajuns ajuns la limită, unul dintre exemple fiind cel al Institutului Matei Balș din Capitală: ”Întâmplarea face să mă aflu la Matei Balș și suntem în această situație de criză. Sunt mulți pacienți care așteaptă și nu sunt locuri libere. În aceste condiții, bolnavii sunt direcționați către alte unități, se depărtează de localitățile de domiciliu și atunci apare o mare problemă. respectiv cea a transferului către alte secții de terapie intensivă”, a mai spus Rafila la Digi24.

Apel către reorganizare a capacității de acordare a asistenței medicale

Întrebat dacă autoritățile au greșit atunci când au decis ca unele unități spitalicești să iasă din circuitul spitalelor COVID-19, Rafila a replicat: ”Nu știu dacă a fost o greșeală, nu cred. Problema apare în altă parte. Trebuie regândită rapid capacitatea de acordare a asistenței medicale pentru că vedem ce se petrece. Trebuie corelată necesitatea asigurării spitalizării și tratamentului pacienților cu noul coronavirus și cu celelalte patologii. Așa că trebuie luată în calcul varianta ca și în mai multe dintre spitale să existe posibilitatea tratării bolnavilor din ambele categorii”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel