Alexandru Rafila, anunţuri despre ridicarea restricţiilor. Când scapă românii de mască şi de certificatul verde

Alexandru Rafila (Guvernul României)
Alexandru Rafila (Guvernul României)

Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii, a făcut noi anunţuri cu privire la ridicarea restricţiilor pandemice din România. 

"Având în vedere că am ajuns la 50% din paturile ATI libere, ministerul Sănătăţii a propus măsuri de relaxare în perioada următoare către Guvernul României. 

Remarcăm scăderea constantă la nivelul tuturor indicatorilor. Avem un trend descendent al numărului de decese, avem trend descendent, mai puţin rapid, dar e normal, şi la persoanele internate la ATI. Trendul acesta descrescător, care a dus la o cifră de sub 50% la ATI, ne-a făcut să propunem Guvernului şi CNSU adoptarea unor măsuri de relaxare. 

Vorbim despre accesul fără certifical electronic COVID-19 în centrele comerciale, instituţii publice, hoteluri, pensiuni, restaurante, creşterea limitei de la 30 la 50% din capacitatea spaţiului, fără restricţii de interval orar pentru cinematografe, spectacole, concerte în aer liber, evenimente sportive, săli de sport, piscine. 

Se va permite organizarea evenimentelor private cu maximum 200 de persoane. Masca nu se va mai utiliza în mediul exterior, dar va rămâne obligatorie în spaţiile publice închise şi este recomandată în spaţiile publice deschise aglomerate", a declarat Alexandru Rafila. 

"Menţinem testarea săptămânală a personalului de specialitate şi auxiliar din centrele de îngrijire a persoanelor vârstnice, menţinem măsurile de igienă în mijloacele de transport public. Susţinem ca activităţile din baruri, cluburi, discoteci să mai rămână suspendate o perioadă, pentru că oamenii au alt tip de comportament în astfel de locuri. Recomandăm menţinerea regimului de telemuncă şi utilizarea programului de lucru decalat", a mai punctat ministrul Sănătăţii. 

Acesta a precizat că acestea sunt doar recomandări către Guvern şi CNSU, urmând ca ele să fie puse în dezbatere. 

Bilanţ COVID-19 28 februarie 

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul României, au fost înregistrate 4.757 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 26.654 teste RT-PCR și antigen efectuate. Gradul de pozitivare este de 17.85%. 

În intervalul 27.02.2022 (10:00) – 28.02.2022 (10:00) au fost raportate de către INSP 61 dedecese (36 bărbați și 25 femei), dintre care 4 anterioare intervalului de referință, ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bihor, Botoșani, Brăila, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Ialomița, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș și Vrancea.

VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel