EXCLUSIV  Alexandru Căutiș: Protestatar mort după mitingul din 10 august. Ce spune Evidența Populației

Jurnalistul Alexandru Căutiș a afirmat că un bărbat în vârstă de 62 de ani din Turnu Măgurele a murit la o săptămână după ce ar fi fost la protestele din Piața Victoriei, din 10 august. 

UPDATE: Potrivit informațiilor obținute de către jurnaliștii DCNews, astăzi i se face autopsia bărbatului. Aceasta va fi făcută la Secția Anatomie Patologică, nu la IML. Doar dacă se va considera că e moarte suspectă, acesta va ajunge la IML. Bărbatul avea un istoric medical cu multiple probleme cardiace. 

Vezi mai mult aici: Dosar penal, moarte suspectă în cazul protestatarului decedat la Alexandria

”Ilie Gâzea, un bătrân de 62 de ani a decedat la o săptămână după ce a leșinat în urma acțiunii cu gaze lacrimogene. Pe 10 august, la mitingul din Piața Victoriei, în jurul orei 20, acesta a avut o puternică hemoragie nazală și bucală. A primit îngrijiri medicale și a plecat acasă. A doua zi s-a simțit foarte rău și a mers la spital. Ironia sorții face ca acest bătrân să fie din Turnu Măgurele, decesul înregistrându-se la spitalul din Alexandria. Revin cu alte detalii” a scris Alexandru Căutiș pe Facebook. 

”Informație în formă neverificată”

El a afirmat, ulterior, la B1 TV, că ”Vreau să îmi mențin rezerva în privința cauzelor care au dus la moartea respectivului domn. La ora actuală nu știm 100% dacă a murit din cauza atacului cu gaze, dar un lucru ne îndrumă spre această ipoteză, anume faptul că domnul respectiv a leșinat în urma acțiunii cu gaze din Piața Victoriei, a avut o hemoragie nazală și bucală destul de puternică, a fost dus la echipajele SMURD pe 10 august după această hemoragie, și-a revenit puțin și a hotărât să plece acasă. A doua zi s-a simțit foarte rău și a mers la spital. Astăzi am aflat de decesul domniei sale. Până la această oră, acestea sunt informațiile pe care le am. Am considerat că se impune să dau această informație în forma aceasta neverificată, în stadiul incipient în care o aveam, pentru că este posibil să se încerce o mușamalizare a cazului, având în vedere că decesul s-a înregistrat la spitalul din Alexandria”. 

Răspunsul Evidenței Populației despre persoana care ar fi murit după proteste: Doar cu acordul persoanei 

Informația a ajuns deja pe foarte multe pagini pe Facebook și probabil va ajunge virală. În aceste condiții, am considerat necesar să avem informații oficiale despre o astfel de informație. Moartea unui bătrân la o săptămână după participarea la protestele din 10 august poate fi folosită în scop emoțional. Prin urmare, am contactat Evidența Populației din Turnu Măgurele, singura instituție abilitată din Turnu Măgurele care are informații despre decese, pentru o confirmare sau o infirmare. 

Reprezentanții SPCLEP Turnu Măgurele au afirmat, pentru DCNews, că datele de stare civile sunt confidențiale și că ”sub nicio formă nu se pot obține date despre persoana respectivă”. Totodată, instituția citată a precizat, prin reprezentant, că ”în afară de Evidența Populației, nu se ocupă nimeni” de astfel de informații. ”Singura posibilitate este adresarea în scris, iar noi putem da respectiva informație numai cu acordul persoanei” ne-a mai precizat reprezentantul instituției, în condițiile în care vorbim despre o persoană care ar fi decedat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel