EXCLUSIV  Dosar penal, moarte suspectă în cazul protestatarului decedat la Alexandria

IPJ Teleorman a deschis un dosar penal pentru moarte suspectă în cazul bărbatului de 62 de ani din Turnu Măgurele care a decedat la Spitalul din Alexandria, cu hemoragie digestivă. Jurnalistul Alexandru Căuțiș a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că bărbatul participase la protestul de vineri, 10 august 2018, din Capitală și că moartea acestuia ar putea fi legată de gazele inhalate la protest. 

UPDATE ora 13.16: Departamentul pentru Situații de Urgență a făcut, pe pagina sa de Facebook, următoarea precizare referitoare la pacientul Gâzea Ilie, decedat în cursul nopții de 19 către 20 august 2018 la Spitalul din Alexandria:

„În urma informațiilor conținute în documentele de la intervenția echipajelor medicale de urgență și prim ajutor calificat din Piața Victoriei în noaptea de 10 august 2018, s-a constatat că pacientul s-a prezentat la una dintre ambulanțele SMURD aflate la fața locului, acuzând Epistaxis (sângerare la nivelul nasului).

Pacientul a declarat echipajelor de urgență că suferea de boli cronice, precum hipertensiune arterială, iar la momentul examenului clinic, pacientul era conștient, cooperant, cu tensiunea arterială mărită (161/126), și oxigenare în limite normale (97%).

În urma acordării primului ajutor, i s-a propus pacientului transportul la spital, acesta refuzându-l sub semnătură", se arată în poziția oficială.

UPDATE ora 12.51: Profesor. dr. Vladimir Beliș, specialist renumit în medicină legală, nu crede însă că pacientul ar fi decedat din cauza gazelor lacrimogene.

„Acele gaze nu au efect pe termen lung. Au efect pe termen scurt, irită ochii și te fac să pleci din locul respectiv. Sunt la standarde europene, sunt omologate. Nu propagați prostii. Hemoragia internă poate fi provocată de o sumă mare de cauze. Eu vreau să știu cum au pus diagnosticul medicii de la spital, cum au stabilit cauza decesului? De unde a apărut ideea că gazele ar fi de vină? Separat de asta, vreau să vă spun că dosar penal pentru moarte suspectă este normal să fie deschis în acest caz. Dacă un pacient moare în spital la 24 de ore de la internare, din cauze necunoscute, se deschide dosar penal pentru moarte suspectă. Nu doar în cazul acesta, în toate cazurile care se încadrează. Aceasta este procedura, nu e ceva special. Circumstanțele reale ale decesului se stabilesc la necropsie, care e făcută de Serviciul de Medicină Legală. Așteptați să se facă autopsia și-o să vedem exact de ce a murit sărmanul om!", spune specialistul.

UPDATE ora 12.12: „Spitalul Județean Alexandria este cel care a sesizat Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman. O echipă de polițiști s-a deplasat la spital și a discutat cu medicii, ulterior deschizând un dosar penal pentru moarte suspectă, care este coordonat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman. Bărbatul decedat urmează să fie dus la Serviciul de Medicină Legală Teleorman pentru efectuarea necropsiei", a declarat, pentru DC News, inspectorul de poliție Teodora Dragole.

Știrea inițială: 

Ilie Gâzea era din Turnu Măgurele, avea 62 de ani și un istoric de afecțiuni cardiace. A participat la protestul din 10 august 2018, din Piața Victoriei de la București. 

După protest, când s-a întors acasă, bărbatul s-a simțit rău zile în șir. Miercuri, 15 august, bărbatul s-a prezentat la Spitalul din Turnu Măgurele, dar de acolo a fost transferat rapid la Spitalul Județean din Alexandria. 

Nici aici nu și-a revenit, se simțea din ce în ce mai rău, iar duminică noaptea (19 spre 20 august 2018) a decedat. Surse din spital, confirmate de membri ai familiei, spun că bărbatul avea o serie de probleme medicale cardiovasculare. 

Inspectoratul Judetean de Politie Teleorman a deschis, astăzi, un dosar penal pentru moarte suspectă în acest caz, pentru a elucida circumstanțele decesului, a confirmat biroul de presă al instituției. 

„La Serviciul Județean de Medicină Legală Teleorman nu a fost adus acest caz”, ne-a explicat un reprezentant al instituției, care ne-a direcționat către Secția de anatomie patologică a Spitalului Județean Alexandria care va face necropsia pentru a stabili cauza decesului. 

Revenim cu noi informații. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel