Alex Coita despre Călin Popescu Tăriceanu: "E puțin paradoxal. Este o variantă puțin ciudată"

Alex Coita
Alex Coita

Politologul Alex Coita a vorbit după moțiunea de cenzură, despre reacției lui Călin Popescu Tăriceanu privind guvernarea ALDE.

După ce Călin Popescu Tăriceanu a afirmat că ALDE nu va intenţiona să intre într-o formulă de guvernare viitoare, Alex Coita a reacționat, în direct, la Antena 3. 

"E puțin paradoxal pentru că dacă ne aducem bine aminte, domnul Tăriceanu împreună cu mulți dintre colegii domniei sale au plecat din PNL, s-au rupt de PNL. Unii chiar din cauza domnului Orban, deci ajungem ca ALDE să susțină politic un Guvern PNL, sub tutela lui Ludovic Orban, este puțin paradoxal. Dar sigur, în polică trebuie să fi dinamic și trebuie să te adaptezi. În momentul de față, nici ALDE nu se află într-o situație bună ca partid de sine stătător, după cei 4% de la europarlamentare, după acele trubulențe pe care le-a suferit partidul. Așa că, probabil, domnul Tăriceanu consideră că ALDE are nevoie de timp ca să se reașeze. Nu poate să facă asta erodându-se și mai mult la guvernare, ci trebuie să stea puțin în planul doi, până la alegerile locale și gererale, când, bănuiesc, că domnia sa își dorește o creștere a partidului, poate chiar pe seama unor greșeli din PNL, care să genereze o dinamică favorabilă. Este o variantă puțin ciudată, e atipică pentru ce am văzut în ultimii ani de la ALDE, dar asta este politica",a declarat Alex Coita.

Vezi declarația lui Tăriceanu: Tăriceanu, înainte de consultările cu Iohannis: ALDE nu va intra într-o formulă de guvernare viitoare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel