Urmărește emisiunea live


ALERTĂ OMS: Tinerii, cei mai afectați de COVID-19. Ponderea infectărilor s-a triplat

Tinerii care sfidează măsurile de prevenție determină creșterea numărului de noi cazuri COVID-19. Ponderea infectărilor s-a triplat.

 

Organizația Mondială a Sănătății anunță că ponderea tinerilor bolnavi de coronavirus s-a triplat în cinci luni, scrie Reuters. O analiză efectuată de OMS la nivelul celor 6 milioane de cazuri de infecţii cu noul coronavirus produse în perioada 24 februarie - 12 iulie, a constatat că ponderea persoanelor cu vârste cuprinse între 15 şi 24 de ani a urcat de la 4,5% la 15%. O cifră îngrijorătoare, avertizează experții în sănătate. 

"Tinerii tind să ignore măsurile de prevenire a infectării,  să poarte mască şi să respecte distanţarea socială. Totodată, și călătoriile măresc probabilitatea de contractare şi răspândire a Covid-19, iar tinerii sunt cei care circulă mai mult pentru a merge la serviciu, plajă sau în cluburi.", a declarat Neysa Ernst, director în cadrul diviziei pentru siguranţă biologică la Johns Hopkins Hospital, în Baltimore, Maryland.

Copiii, tot mai afectați

Între cei cu vârsta cuprinsă între 5-14 ani, aproximativ 4,6% au fost infectați, înregistrându-se o creștere de 0,8% între 24 februarie și 12 iulie. Astfel, OMS este îngrijorată că redeschiderea școlilor ar putea duce la o creștere și mai mare a numărului de cazuri.

Anthony Fauci, principalul expert american în bolile infecțioase, i-a îndemnat pe tineri luna trecută să continue să se distanțeze social, să poarte măști și să se aglomereze și a avertizat că și oamenii asimptomatici ar putea răspândi virusul. La fel au făcut și experți în sănătate din alte țări, alarmați de riscul la care se supun tinerii.

În afară de Statele Unite, care se află pe primul loc, cu un total de 4,8 milioane de cazuri, state europene ca Spania, Germania şi Franţa, şi state asiatice precum Japonia, au anunţat că mulţi dintre cei infectaţi sunt tineri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel