Alertă în Suceava. Bărbat confirmat COVID-19, în contact cu 500 de persoane

Un sucevean depistat pozitiv pentru COVID-19 a intrat în contact cu aproximativ 500 de persoane la o slujbă religioasă. Acesta nu a intrat în izolare pentru că, la data întoarcerii lui, țara din care venea nu era afectată. Ce spune prefectul din Suceava.

"Vorbim despre o persoană de sex masculin, în vârstă de 56 de ani, care s-a întors în țară în data de 4 martie, pe ruta Bruxelles - Iași. Acesta nu figura în evidențele Direcției de Sănătate Publică ca fiind întors din zonele de risc. La data de 15 martie i s-au recoltat probe, el intrând în autoizolare la domiciliu, împreună cu familia și fiind confirmat a doua zi, pe 16 martie, ca fiind pozitiv. Ancheta epidemiologică a fost declanșată de urgență, este în curs de desfășurare și este o anchetă destul de complexă având în vedere că, din informațiile noastre, persoana respectivă a participat îmrepună cu soția la o adunare religioasă unde au participat 450 de oameni, la o locație din Suceava. A participat la acest eveniment în perioada 4 martie - 15 martie. Informațiile noastre, confirmate și de structurile de poliție sunt în sensul în care au mai avut întâlniri religioase în care au participat un număr restrâns de persoane, 40, 50 de persoane", a declarat Alexe Moldovan, prefectul din Suceava, în direct la B1 TV. 

De unde a venit bărbatul

"Din informațiile noastre, el se întorcea din Belgia, iar la acel moment el nu figura ca întors din zonele de risc. Asta este informația pe care ne-au dat-o colegii de la Direcției de Sănătate Publică din Suceava. Din datele oficiale pe care le avem până acum, nu știm dacă există posiblitatea să fi făcut un ocol prin Belgia ca să evite carantina. Nu excludem această variantă, dar nu avem date în acest sens. În plus, din datele pe care le mai avem, el și soția sa au stat destul de retrași și nu m-aș putea pronunța cu exactitate asupra numărului de persoane cu care a intrat în contact, dar ancheta este în desfășurare, ne ajută autoritățile locale, familia bărbatului, persoanele care au participat la acea adunare, precum și medici epidemiologi din cadrul DSP Suceava", a completat el. 

"S-au recoltat probe familiei și apropiaților și așteptăm rezultatele lor, iar toate persoanele care vor fi identificate vor respecta cu strictețe toate măsurile pe care medicii le vor decide în acest caz", mai spune prefectul Moldovan. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel