Alertă la Federaţia Română de Scrimă. 18 sportivi în izolare după ce au intrat în contact cu persoane infectate cu Covid-19

Alertă la Federaţia Română de Scrimă, după ce sportivii români au intrat în contact cu sportivi chinezi infectaţi COVID-19.

"Federația Internațională de Scrimă a notificat azi Federația Română de Scrimă și toate forurile naționale care au avut reprezentanți la Cupa Mondială de spadă de la Budapesta, între 6 - 8 martie 2020, că mai mulți scrimeri sud coreeni și chinezi care au concurat în Ungaria au fost testați pozitiv la virusul COVID - 19.

Sportivii au fost testați la întoarcerea în Asia dar, conform comunicatului primit de la FIE, numele acestora nu a fost dezvăluit precizându-se că cei mai mulți dintre aceștia sunt asimptomatici.

În consecință, în regim de urgență, Federația Română de Scrimă a notificat sportivii care au participat pentru România la acestă competiție. La Budapesta au fost prezenți 18 sportivi români: 8 spadasine și 10 spadasini. Alături de ei au făcut deplasarea și 6 tehnicieni", transmite Federaţia Română de Scrimă.

Ce măsuri au fost luate

Acestora le-a fost transmisă recomandarea Federației Internaționale de Scrimă care le-a indicat tuturor celor care au participat la Cupa Mondială de la Budapesta, feminin sau masculin, următoarele:

- să intre de urgență în autoizolare la domiciliu

- să se testeze împotriva virusului COVID -19

-să acorde atenție simptomelor în familiile lor, prietenilor și persoanelor din anturaj, în special a celor în vârstă care au și alte probleme de sănătate.

Având în vedere cele menționate mai sus, FR Scrimă a recomandat tuturor celor 24 de persoane care au făcut deplasarea la Budapesta să anunțe telefonic Direcția de Sănătate Publică.

Din 9 martie, toate competiţiile au fost oprite

Federația Română de Scrimă a luat act de situația națională încă de săptămâna trecută, respectă hotărârile autorităților și a oprit din 9 martie 2020 toate competițiile de pe teritoriul României. Din 12 martie 2020 au fost întrerupte și antrenamentele comune la nivelul loturilor olimpice și naționale, precum și la CNOPT, CNOPJ, BOPJ.

Tuturor componenților loturilor de mai sus li s-a modificat și adaptat planul de pregătire astfel încât să poată fi făcută individual, acasă, sub directa îndrumare a antrenorilor. Medicii loturilor verifică telefonic starea de sănătate a tuturor sportivilor și o prezintă antrenorilor. Tehnicienii informează conducerea FR Scrimă asupra stării de săntate și a stadiului pregătirii. Menționăm că starea de sănătate a tuturor scrimerilor din loturi este foarte bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel