ALERTĂ de COVID! Crește îngrijorarea, femeile sunt avertizate să ÎNTÂRZIE o eventuală sarcină

foto pixabay/ Alertă COVID pentru femeile însărcinate. Val de decese în Brazilia
foto pixabay/ Alertă COVID pentru femeile însărcinate. Val de decese în Brazilia

Femeile care doresc să rămână însărcinate sunt avertizate să întârzie momentul, după 800 de decese care au băgat autoritățile în alertă. 

”Calamitatea morților materne” titrează The Guardian după moartea a 803 femei infectate cu COVID, fie însărcinate, fie imediat după naștere. 

Un grup de lucru brazilian investighează impactul COVID-19 asupra sarcinii, după ce virusul a măturat țara și a distrus familii, atacând rapid organismul femeilor însărcinate. 803 de femei au murit în Brazilia din cauza bolii date de SARS-CoV-2, fie în timpul sarcinii, fie imediat după naștere. În ultimele săptămâni, presa din Brazilia a fost plină de povești sfâșietoare din familii distruse de moartea tinerelor viitoare mămici. Vorbim de femei de 20-23 de ani, afectate puternic de efectele virusului. 

Situația din Brazilia, deosebit de alarmantă, a determinat autoritățile să facă o recomandare generală femeilor: să întârzie să facă copii. "Ne confruntăm cu o calamitate a deceselor materne aici", a spus Carla Andreucci, un obstetrician brazilian, conform sursei citate. 

"Nu avem teste genetice, dar credem că izbucnirea P1 (varianta P1 de COVID-19, legată de Amazonul brazilian, de trei ori mai contagioasă decât variantele cunoscute n.r.) din ianuarie a jucat un rol în această catastrofă", a spus Andreucci, menționând că profilul victimelor s-a schimbat în ultimele luni.

În acest context, femeile însărcinate au fost incluse în grupurile de vaccinare prioritare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel