Alertă de securitate pe aeroportul din Geneva

Poliția din Geneva a primit informații de la omologii francezi în baza cărora au fost sporite măsurile de securitate pe aeroportul Cointrin, a declarat miercuri un purtător de cuvânt citat de Reuters, potrivit Agerpres.

UPDATE 19:06 Alerta de securitate lansată pe aeroportul din Geneva s-a dovedit a fi una falsă. 

O femeie care dorea să-și oprească soțul să se îmbarce la bordul unui avion pe aeroportul din Geneva a recunoscut că a transmis o amenințare falsă cu bombă, au afirmat procurorii, după ore de securitate sporită care a provocat haos în traficul în zona aeroportului de la granița franco-elvețiană.

Ieri (marți) seară, o femeie a sunat la vama elvețiană de pe aeroportul din Geneva. Ea a afirmat că miercuri o persoană transportând o bombă se va afla în sectorul francez al aeroportului, se precizează în comunicatul biroului procurorului din Geneva.

Știre inițială:

'Investigația va determina care sunt faptele, dar nu depinde de noi... Investigatorii francezi ne vor ține la curent', a spus Guillaume Gentil pentru Reuters.

'Situația de pe aeroport este calmă', a adăugat el.

Poliția din Geneva a instituit miercuri o serie de controale în jurul aeroportului Cointrin după ce a primit informații despre o posibilă amenințare și i-a avertizat pe pasageri în privința unor întârzieri.

Publicația Tribune de Geneve relatează că în noaptea de marți spre miercuri autoritățile au primit o informație pe care au luat-o foarte în serios, pe fondul situației de securitate din Europa și a ultimelor atentate din țările vecine, Franța și Germania.

Accesul în incinta aeroportului a fost restricționat. În exteriorul aeroportului, chiar și vehiculele care se deplasează spre aeroport sunt controlate, potrivit unor martori. În proximitatea aeroportului s-au format ambuteiaje.

Poliția din Geneva a confirmat pe contul său de Facebook că a sporit nivelul de securitate. 'Ca urmare a informațiilor primite, în curs de verificare, și în contextul actual al controalelor sporite, la Geneve-Aéroport sunt în curs de desfășurare controale preventive pe durată nedeterminată', menționează poliția din Geneva. Poliția îi roagă pe pasageri 'să ia în calcul o întârziere suplimentară pentru formalitățile de înregistrare'.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel