Alertă cu bombă la o fabrică AstraZeneca. Poliția britanică a arestat un suspect

Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels

Poliţia britanică a anunţat că a arestat un bărbat de 53 de ani după alerta cu bombă de la o fabrică AstraZeneca.

Un bărbat de 53 de ani  a fost reținut de poliția britanică pentru trimiterea unui colet suspect la o uzină de producţie a vaccinurilor împotriva COVID-19 din Ţara Galilor, transmite Agerpres. Amintim că în urma alertei cu bombă, fabrica și-a întrerupt producția, miercuri, pentru câteva ore.

"Un bărbat de 53 de ani, originar din Chatham, a fost arestat, fiind suspectat că a trimis coletul. El a rămas în arest preventiv în timp ce ancheta îşi urmează cursul.", a precizat poliţia din Kent, din sud-estul Angliei, într-un comunicat.

Calendarul de producție a vaccinurilor nu a fost afectat




Această falsă alertă cu bombă a întrerupt timp de câteva ore miercuri producţia de vaccinuri AstraZeneca/Oxford în uzina de la Wrexham, din nordul Ţării Galilor, gestionată de grupul farmaceutic Wockhardt. Angajaţii uzinei, la care lucrează circa 400 de persoane, au fost toţi evacuaţi în urma primirii coletului suspect.

Un purtător de cuvânt al grupului a dat asigurări că această întrerupere temporară nu a afectat "în niciun fel", calendarul de producţie, care se derulează "într-un ritm susţinut" pentru a furniza cele 100 de milioane de doze comandate de guvernul britanic. Poliţia locală, care a primit susţinerea geniştilor armatei, a ridicat coletul pentru analize suplimentare.

Premierul Boris Johnson a vizitat acest loc în luna noiembrie a anului trecut, pozând pentru fotoreporteri cu fiole de vaccin AstraZeneca înainte ca acesta să primească undă verde din partea autorităţilor britanice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel