EXCLUSIV  Alegeri prezidențiale 2019. Sondaj DCNews - câte voturi ia Corina Crețu

Foto Facebook / Corina Crețu
Foto Facebook / Corina Crețu

Cititorii DCNews au votat, pentru a treia săptămână consecutiv, ordinea candidaților care s-au înscris în cursa pentru alegerile prezidențiale. Platforma online pe care se realizează votarea permite unui terminal să efectueze o singură opțiune.

După numărul votanților, distribuția votului în timp și pe regiuni istorice, putem estima că activele  de partid (grupuri care se mobilizează la vot, prin rețele sociale) nu au acționat în 18 februarie, spre deosebire de 4 februarie, când s-a desfășurat primul test.

Astfel, au votat 24.629 de cititori, cifrele fiind în media înregistrată de sondajele online derulate pe platforma DCNews (29.992 la precedentul sondaj). Votul este reprezentativ pentru cititorii site-ului.

Ordinea este neschimbată. Liviu Dragnea s-a plasat pe primul loc, cu 32% (cca 7800 de voturi), iar Călin Popescu-Tăriceanu pe doi, cu 31 de procente (cca 7500 de voturi). Klaus Iohannis rămâne pe locul trei, la mare distanță (14% din voturi).

(w670) 

Ponta și Crețu, sub scorul partidului 

Dacian Cioloș urcă de la 3 la 4 procente, în condițiile unui număr mai mic de voturi exprimate. Drept candidat ProRomânia, sondajul DCNews a propus-o pe Corina Crețu. La primele două teste electorale candidatul a fost Victor Ponta. De remarcat că ambii au avut același scor, în jur de patru procente, sub scorul obținut de ProRomânia la votul pentru partide (în jur de 7 procente).

Cel mai probabil, explicațiile țin de poziționarea celor doi politicieni. Victor Ponta, omul în jurul căruia este construit partidul ProRomânia, a declarat că nu va candida la prezidențiale. Nici Corina Crețu nu a confirmat oficial o astfel de candidatură, pe de o parte, iar pe de alta, nu este încă foarte clar asociată cu imaginea partidului.

(w670)

(w670)

Luni, 25 februarie, cititorii DCNews își vor putea exprima opțiunile pentru europarlamentare, pe lista partidelor intrând PRM și PRU (în locul rubricilor Alt partid și UDMR). În funcție de evoluțiile de pe scena politică, vom propune diferite configurații de vot. Miercuri, 27 februarie, vom testa preferințele pentru turul doi al alegerilor prezidențiale (asocieri de candidați și partide).  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel