Alegeri 26 mai 2019. Cum poți verifica dacă și unde s-a votat cu CNP-ul tău

alegeri europarlamentare
alegeri europarlamentare

Asociația pentru Apărarea Drepturilor Omului în România (APADOR-CH) a anunțat că românii pot afla dacă și unde s-a folosit CNP-ul lor pentru vot.

Pentru europarlamentare și referendum va fi folosit Sistemul Integrat de Monitorizare a Prezenței la Vot (SIMPV). La momentul prezentării la urne, cetățenilor li se vor scana cărțile de identitate, astfel fiind prevenite voturile multiple.

A doua zi, pe 27 mai 2019, va fi disponibil formularul prin care românii pot întreba la AEP dacă CNP-ul lor a fost sau nu folosit la votul din 26 mai privind alegerile europarlamentare și referendumul pe Justiție, iar dacă da, la care dintre ele.

Sistemul electronic de monitorizare a prezenței la vot a fost introdus prin Ordonanță de urgență -OUG 6/2019. Astfel, potrivit Ministerului de Interne, la alegerile europarlamentare 2019 și referendum 2019, AEP, împreună cu Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) şi Institutul Naţional de Statistică (INS), asigură implementarea și operaționalizarea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot şi de prevenire a votului ilegal – SIMPV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel