ALDE: Starea de alertă nu se justifică pentru jumătate din judeţele ţării

Varujan Vosganian
Varujan Vosganian

Varujan Vosganian, purtătorul de cuvânt al ALDE, a declarat în plenul Camerei Deputaţilor, că starea de alertă nu se justifică pentru mai bine de jumătate dintre judeţele de pe teritoriul României.

„Noi nu credem că e nevoie de o stare de alertă pe întreg teritoriul ţării. Dacă evaluăm datele Grupului de Comunicare Strategică în ceea ce priveşte numărul de decese şi de contaminări pe fiecare judeţ, concluzia este că în cel puţin jumătate dintre judeţele ţării, starea de alertă nu se justifică. Dacă starea de alertă nu se justifică pe întreg teritoriul ţării, nu se justifică nicio lege", a spus, miercuri, Vosganian, în plenul Camerei Deputaţilor.

„Noi nu votăm această lege pentru că a venit târziu, cu consecinţe neplăcute asupra calităţii actului legislativ. Această lege este conjuncturală şi improvizată. În scurt timp va trebui să elaborăm o lege reală privind situaţiile de urgenţă şi managementul lor. Guvernul nu a înţeles nimic din decizia CCR care vorbea de neconstituţionalitatea actelor administrative adăugate la lege", a mai subliniat Vosganian.

UPDATE: Camera Deputaţilor a adoptat cu 257 de voturi pentru proiectul Guvernului privind măsurile prevăzute în timpul stării de alertă, fiind făcute mai multe modificări. Au fost 26 de voturi împotrivă și 5 abțineri. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel