ALDE Sibiu, scrisoare deschisă către prefectul Mircea Creţu şi preşedintele CJ, Daniela Cîmpean

Prefectul de Sibiu, Mircea Creţu, Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu și liderul ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu
Prefectul de Sibiu, Mircea Creţu, Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu și liderul ALDE Sibiu, Ovidiu Gheorghe Tocaciu

ALDE Sibiu, într-o scrisoare deschisă semnată de liderul organizației Ovidiu Gheorghe Tocaciu, face un apel către prefect și către președintele CJ, pentru a scoate la lumină situația de la nivelul județului și de la Spitalul județean referitoare la testările și numărul de îmbolnăviri cu COVID - 19.

"Domnule prefect Mircea Creţu aveţi în aceste zile o mare responsabilitate de a gestiona situaţia de criză medicală la nivelul judeţului Sibiu. Facem un apel public la dumneavoastră de a lăsa deoparte interesele electorale ale partidului de guvernământ şi de a gestiona informaţiile publice. Sibienii din tot judeţul sunt speriaţi de LIPSA totală de informaţii de la nivelul Instituţiei Prefectului. Aţi primit o circulară de la un secretar de stat din M.A.I. care vă interzice să daţi publicităţii numărul de teste făcute în judeţ şi numărul de bolnavi depistaţi. Această circulară contravine Legii 544 privind transparenţa instituţiilor publice şi nu ajută populaţia, din contră, face loc la apariţia de informaţii din diferite surse neoficiale, care stârnesc panică.

Vă rog insistent să spuneţi public câte persoane sunt infectate la Sibiu şi starea lor.

Doamnă preşedinte Daniela Cîmpean recentele cazuri de personal medical bolnav cu COVID-19 din Spitalul Judeţean Sibiu ridică un semnal de alarmă. Personalul medical din spital, la ora actuală, o parte este izolat la domiciliu, iar ceilalţi trebuie să vină la muncă. Personalul medical se teme pentru viaţa lor şi mulţi, datorită lipsei informaţiilor oficiale clare, vor refuza să mai vină la muncă în zilele ce urmează, generând blocaje în acordarea actului medical.Să precizaţi măsurile luate pentru protecţia personalului medical din spitale. Conform asistentului medical infectat, aceste măsuri au fost doar pe hârtie, nu şi în realitate! Dispuneţi un control de urgenţă al Consiliului Judeţean la Spitalul Judeţean Sibiu. Am remarcat multe apariţii în presa locală despre nereguli sesizate de angajaţi la respectarea procedurilor de către managementul acestui spital", se arată în scrisoarea liderului ALDE Sibiu..

 

preşedinte ALDE Sibiu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel