ALDE Dâmbovița, de acord cu decizia centrală de nu vota prelungirea stării de urgență

ALDE votează împotriva Decretului emis de președintele României, de prelungire a stării de urgență cu încă 30 de zile! Motivele sunt extrem de serioase.

"În primul rând, în spatele prelungirii stării de urgență, singurul articol făcut public de autorități, sunt alte 150 de articole privind domenii precum justiția, economia, fondurile europene etc., articole ținute departe de ochii și urechile românilor.

În al doilea rând, prelungirea stării de urgență ”ne costă” extrem de mult. Înseamnă un pas în plus spre criza economică, înseamnă ramuri ale industriei paralizate, înseamnă prelungirea șomajului tehnic pentru un milion de români trimiși acasă, înseamnă cumpărături excesive la prețuri cu mult mai mari decât cele reale, înseamnă mulți bani cheltuiți de la bugetul de stat, bani pe care țara noastră nu îi are, ceea ce va duce la alte împrumuturi exorbitante care vor îngenunchea România în fața Europei.

Nu venim doar cu critici, ci și cu soluții complete:

- Propunem ca autoritățile competente să intensifice testarea populației! Banii cheltuiți să fie pentru achiziționarea testelor pentru depistarea coronavirusului SARS-CoV-2 și pentru prelucrarea acestora în număr cât mai mare. Astfel, ar putea fi identificați purtătorii de COVID-19, izolați și tratați, fără a mai ține în case toată populația.

- Propunem menținerea stării de urgență doar în zonele puternic afectate, unde sunt probleme majore și unde coronavirusul este contactat din comunitate. În prezent, sunt foarte multe județe blocate, deși au fost identificate foarte puține cazuri de COVID-19 sau chiar deloc!

Nu spunem să ne relaxăm total în fața acestei pandemii, pentru că nu ne putem asuma riscuri atât de mari, dar trebuie să ne continuăm viața, pentru că va exista viață și după pandemie și nu ne putem permite să ne afundăm într-o criza economică cu mult peste cea din 2010. Mai mult decât atât, nu putem permite aprobarea unor decizii ascunse în spatele unui decret dat pentru protejarea populației, care ridică multe semne de întrebare!", precizează ALDE Dâmbovița într-un comunicat de presă semnat de Ionel Petre, președintele organizației. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel