EXCLUSIV  Al doilea val de COVID. România, AVERTIZATĂ, după ce un mare oraș s-a ÎNCHIS din nou: "NU e de glumă!"

Al doilea cel mai mare oraș din Australia se închide din nou, din cauza coronavirusului.

Melbourne se închide total de astăzi, 8 iulie, pentru o perioadă de şase săptămâni, întrucât numărul de cazuri în creştere ar putea declanşa valul doi al pandemie. 

Am vrut să aflu mai multe detalii despre măsura autorităților cu privire la o nouă izolare, motiv pentru care am stat de vorbă cu Matthew BH., un om de afaceri din Melbourne, care deține un lanț de farmacii.

Deși între București și Melbourne este o distanță de 14960 km, pericolul este cât se poate de real: coronavirus.

Deja s-a instalat panica. Oamenii sunt îngroziți să stea din nou în case. Deocamdată, toate magazinele sunt încă deschise, însă nu știu cât mai durează până se vor închide. Cert este că, timp de șase săptămâni, trebuie să ne privăm de toate lucrurile pe care le făceam dinainte de pandemie. Păcat că lumea nu a ascultat și ne-am întors iar la izolare.

Nu știu dacă se va mai crea isteria cu golirea magazinelor de hârtie igienică și mâncare, dar e multă panică. (Țin să fac o paranteză, farmaciile din Australia nu vând doar medicamente, ci sunt un fel de magazine mixte, de unde poți cumpăra cam orice, de la pâine, popcorn, până la geluri de duș sau sucuri).

Mesaj transmis pentru români

Pentru români, am un mesaj. Feriți-vă cât mai mult de riscul infectării cu coronavirus, respectați regulile, că nu e de glumă!", a declarat bărbatul pentru DC NEWS. 

Odată instalată izolarea, locuitorii din Melbourne trebuie să stea acasă şi să părăsească locuinţa doar pentru muncă, servicii esenţiale, tratamente medicale sau şcoală – ceea ce reprezintă o întoarcere la restricţiile ridicate în urmă cu câteva săptămâni, a anunțat Daniel Andrews, premierul statului Victoria.

Statul a înregistrat 191 de cazuri peste noapte, reprezentând cel mai mare număr de cazuri noi într-o zi de la începutul crizei. Virusul s-a răspândit în vecinătăţile oraşului Melbourne, ceea ce a dus la un nivel de transmitere comunitară nemaiîntâlnit în Australia.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel