Al DOILEA vaccin anti-COVID în Rusia? EpiVacCorona, gata în OCTOMBRIE

Foto: Polina Tankilevitch, Pexels
Foto: Polina Tankilevitch, Pexels

Un nou vaccin anti-COVID, dezvoltat de Centrul de Cercetare "Vector", ar putea fi înregistrat în Rusia.

Vaccinul dezvoltat de Centrul de Cercetare "Vector" din Rusia este programat să fie înregistrat la mijlocul lunii octombrie, transmite Interfax. În 18 septembrie, Ministerul Sănătății al Federației Ruse a decis să efectueze o examinare etică a documentelor pentru înregistrarea și evaluarea calității vaccinului "EpiVacCorona", informează Rospotrebnadzor.

"Finalizarea procedurii de înregistrare pentru vaccinul "EpiVacCorona" este planificată până la 15 octombrie 2020", a declarat marți departamentul pentru Interfax.

Ei au menționat că studiile clinice ale vaccinului sunt planificate pentru 5.000 de voluntari.

„După înregistrarea vaccinului "EpiVacCorona" în octombrie 2020, este planificată realizarea de studii clinice care implică voluntari din grupa de vârstă de 60 de ani și oameni cu boli cronice”, a menționat departamentul sanitar, precizând că este, de asemenea, planificată „efectuarea de studii clinice post-înregistrare controlate cu placebo, implicând 5000 de adulți, voluntari de diferite grupe de vârstă."

Producția începe în noiembrie

Reprezentanții centrului au declarat că sunt gata ca în noiembrie să înceapă producția vaccinului anti-COVID. Aceștia au menționat că rezultatele studiilor clinice (etapa a II-a) necesare înregistrării vaccinului sunt așteptate să fie rezumate în septembrie.

Aceste studii au început deja. Au participat 86 de persoane, împărțite în două grupuri: un grup (43 de voluntari) a primit deja vaccinul EpiVacCorona, celălalt (43 de voluntari) - un placebo. Toți voluntarii care au primit vaccinul s-au simțit bine, doar doi dintre ei aveau dureri la locul injectării, care a dispărut în două zile, susțin reprezentanții centrului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel