Al doilea caz de tulpina Delta în Arad. Pacientul a murit

Fostul fundaș Mircea Stoenescu, care a câştigat trei titluri de campion cu Dinamo, a murit
Fostul fundaș Mircea Stoenescu, care a câştigat trei titluri de campion cu Dinamo, a murit

Un bărbat cu COVID-19, confirmat cu tulpina Delta, a murit în județul Arad. 

Infecția cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2 a fost confirmată marți dimineață de către Institutul Cantacuzino la un bărbat de 65 de ani, din județul Arad, stabilit în America, aflat în călătorie în România.

Bărbatul de 65 de ani s-a prezentat la spital pe 6 august, cu simptome specifice infecției SARS CoV-2: febră, frisoane, transpirații.

În urma testării, rezultatul a fost pozitiv, pacientul fiind internat pe Secția Boli infecțioase Adulți Covid-19.

„Medicul curant al pacientului a ridicat suspiciunea de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2 și în consecință a trimis probe pentru secvențiere la Institutul Cantacuzino. Din păcate, starea de sănătate a pacientului se agravează și necesită, îngrijire și monitorizare pe terapie intensivă, fiind transferat pe data de 18 august. În ciuda eforturilor medicilor, în dimineața zilei de 21 august viața pacientului nu a mai putut fi salvată. La nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad este al doilea caz de infecție cu tulpina Delta a virusului SARS CoV-2, primul caz fiind înregistrat la jumătatea lunii mai în cazul unui pacient de origine indiană”, declară dr. Lenuța Timiș, director medical interimar SCJU Arad, potrivit Mediafax. 

Coronavirus: 782 cazuri noi și 14 decese în ultimele 24 de ore

Până astăzi, 24 august, pe teritoriul României au fost confirmate 1.092.122 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

1.052.478 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 782 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 137 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 34.439 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat.

În intervalul 23.08.2021 (10:00) – 24.08.2021 (10:00) au fost raportate de către INSP 14 decese (8 bărbați și 6 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitale din județele Alba, Bacău, Cluj, Constanța, Dolj, Gorj, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Suceava, Timiș, Vrancea.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 ani, 2 la categoria de vârstă 40-49 ani, 1 la categoria de vârstă 50-59, 2 la categoria de vârstă 60-69 ani, 4 la categoria de vârstă 70-79 ani și 4 la categoria peste 80 de ani.

13 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

Nu sunt raportate decese anterioare intervalului de referință.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 1.476. Dintre acestea, 205 sunt internate la ATI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel