Ajută sau nu spirtul la dezinfecţie? Dr. Rafila, lămuriri

După ce prof.dr. Adrian Streinu Cercel a anunţat că spirtul nu este eficient în ceea ce priveşte dezinfecţia, pentru că nu este substanţă biocidă, dr. Alexandru Rafila vine cu lămuriri. 

"Dacă alcoolul are peste 90 la sută concentraţie, nu e bun. Trebuie să fie diluat, cam la 60-70 la sută concentraţie. În plus, ideal ar fi ca mâinile să nu fie încărcate, adică să nu fie murdare, iar spălarea să se facă corect. Sunt o mulţime de clipuri pe internet care te învaţă să te speli corect pe mâini", a spus dr. Alexandru Rafila la Antena 3. 

Streinu Cercel: Spirtul nu e bun 

"Alcoolul sanitar nu este bun, nu foloseşte la nimic. Spirtul medicinal nu este bun. Substanţele pe bază de alcool, dar speciale, pe bază de biocide sunt bune. Spirtul nu este biocid. Sunt bune şi substanţele pe bază de clor, dar nu clorhexidina pentru că s-a demostrat că nu este activă pe coronavirus. Este lucru cert în documentele oficiale ale OMS. Cele din bucătărie care au clor sunt foarte bune, numai că alea şi ard. Atunci, trebuie avută foarte mare grijă pentru că structura pielii mâinii este foarte importantă pentru viaţa de zi cu zi", afirmase anterior Adrian Streinu Cercel, în emisiunea "Sinteza Zilei", de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel