Ai COVID-19? Iată simptomele care se văd pe faţa ta

Imagine cu rol ilustrativ foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ foto: Pixabay

Cercetătorii au realizat o listă cu simptome ale infecţiei cu coronavirus care se văd direct pe faţa pacienţilor. 

Există mai multe simptome prin care îţi poţi da seama singur dacă ai sau nu COVID-19. Ele pot apărea la nivelul buzelor, gurii sau membrelor. Iată mai jos o listă realizată de oamenii de ştiinţă. 

Simptome la nivelul buzelor

Unii pacienții COVID-19 au raportat că au avut buzele crăpate și uscate în timpul infecției cu noul coronavirus. O parte din aceștia au precizat că au avut, de asemenea, buzele palide, scrie gândul.ro

Simptome la nivelul gurii

O parte din pacienți infectați cu SARS-CoV-2 au avut leziuni dureroase în interiorul gurii. Oamenii de știință numesc acest tip de leziune enantem. Simptomul se manifestă sub forma unei erupții puternice care apare pe mucoasa cavității bucale.

Se pare că enantemul apare cu două zile înainte de apariția celorlalte simptome, potrivit cercetătorilor de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid.

Simptome la nivelul membrelor și al gurii

Oamenii de știință au mai descoperit că o treime din pacienții COVID-19, care au prezentat erupții cutanate pe brațe și picioare, au suferit și de crăpături la colțul gurii. Acest simptom apare de obicei spre sfârșitul bolii, la aproximativ 2 săptămâni de la apariția primelor simptome.

Noi cercetări dezvăluie care sunt simptomele coronavirusului care ar putea apărea prima dată după ce o persoană contractează boala. Un studiu realizat de Universitatea din sudul Californiei și publicat în Frontiers in Public Health spune că febra este cel mai probabil primul simptom, urmat de o tuse și apoi dureri musculare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel