Aglomerație pentru vaccinare la Blaj. Oamenii au așteptat în ploaie pentru a se imuniza

Foto: DSP Alba
Foto: DSP Alba

Prezenţă peste aşteptări, în pofida ploii, la maratonul de vaccinare anti-COVID de la Blaj, județul Alba.

Prezenţa la maratonul de vaccinare anti-COVID organizat duminică în municipiul Blaj a fost mult peste aşteptările organizatorilor, fiind epuizate în primele trei ore cele 200 de doze estimate a fi folosite în cadrul acţiunii, astfel încât au fost trimise în regim de urgenţă de către Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Alba încă 300 de doze, scrie Agerpres. 

"La Blaj, lumea aşteaptă în ploaie vaccinarea. Prezenţa este mult peste aşteptări. Cele peste 200 de doze estimate a fi folosite s-au epuizat până la ora 11,00, iar la solicitarea primarului Gheorghe Valentin Rotar şi a echipei de vaccinare, DSP Alba a trimis în regim de urgenţă încă 300 de doze. La acest moment sunt peste 300 de persoane vaccinate la maratonul de la Blaj", a transmis directorul executiv al DSP Alba, Alexandru Sinea.

Vaccinare drive-thru



Spre comparaţie, la maratonul de tip drive-thru organizat la Alba Iulia s-au prezentat vineri 217 persoane, iar sâmbătă 228, iar la Sebeş 216, respectiv 222 de persoane.

Maratonul de vaccinare a populaţiei împotriva SARS-CoV-2 se desfăşoară duminică în municipiul Blaj între orele 8,00 - 20,00, la Centrul Cultural "Iacob Mureşianu", fiind administrat ser produs de Pfizer BioNTech. Se pot prezenta la vaccinare toate persoanele care au împlinit vârsta de 16 ani, fără programare, doar cu buletinul de identitate. Minorii care au împlinit vârsta de 16 ani se pot prezenta doar însoţiţi de un părinte sau de reprezentantul legal.

Transport asigurat la centrele de vaccinare



Pentru persoanele vârstnice şi fără posibilitate de deplasare, domiciliate în Blaj, Tiur, Mănărade, Spătac şi Petrisat, Primăria Municipiului Blaj a asigurat transportul la maratonul de vaccinare.

Maratonul de vaccinare de la Blaj este organizat de Primăria Municipiului Blaj şi DSP Alba. 

Record în acest weekend la ”Maratonul Vaccinării” de la UMF Târgu-Mureș

Maratonul Mureşul se Vaccinează, găzduit de Universitatea de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie George Emil Palade, este un "mare succes", peste 5.000 de persoane fiind imunizate în 48 de ore, ceea ce reprezintă un record la nivel naţional, a declarat, duminică, reprezentantul României la Organizaţia Mondială a Sănătăţii, Alexandru Rafila, scrie Agerpres. 

"Gândindu-mă la dimensiunea oraşului, chiar a judeţului, a numărului de fluxuri de vaccinare, 5.000 de persoane vaccinate reprezintă un record la nivel naţional", a precizat Rafila, într-o conferinţă de presă.

CITEȘTE MAI MULT AICI: ”Maratonul de vaccinare”, succes și în acest weekend. Rafila: Un record la nivel naţional

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel