Vaccinul AstraZeneca, APROBAT în UE. EMA, ANUNȚUL ZILEI

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Vaccinul AstraZeneca a primit undă verde. 

Agenția Europeană a Medicamentului aprobă utilizarea vaccinului AstraZeneca Covid pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani, conform BBC, citează Mediafax.

Studiile arată că vaccinul este extrem de eficient în prevenirea bolilor severe și a deceselor provocate de coronavirus.

Au existat dileme legate de eficacitatea vaccinului la persoanele de peste 65 de ani, întrucât nu sunt suficiente date pentru această grupă de vârstă: mai puțin de 10% dintre voluntari au avut peste 65 de ani.

DOVEZI că vaccinul funcționează foarte bine la adulții în vârstă

 

Cu toate acestea, ar exista alte dovezi care sugerează că vaccinul funcționează foarte bine la adulții în vârstă.

Anterior, Comisia Europeană a publicat o versiune redactată a contractului său cu compania AstraZeneca pentru vaccinul Covid, pe fondul disputelor legate de reducerile livrărilor în primul trimestru.

 

Decizia EMA

 

"Comitetul EMA pentru medicamente umane (CHMP) a evaluat temeinic datele privind calitatea, siguranța și eficacitatea vaccinului și a recomandat, prin consens, emiterea unei autorizații formale condiționată de introducere pe piață a Comisiei Europene. Acest lucru va asigura cetățenii din UE că vaccinul îndeplinește standardele Uniunii și pune în aplicare garanțiile, controalele și obligațiile care stau la baza campaniilor de vaccinare la nivelul acesteia.

„Cu această a treia opinie pozitivă, am extins arsenalul de vaccinuri disponibile pentru statele membre UE și SEE, pentru a combate pandemia și a-și proteja cetățenii”, a declarat Emer Cooke, director executiv al EMA. „Ca și în cazurile anterioare, CHMP a evaluat riguros acest vaccin, iar baza științifică a activității noastre stă la baza angajamentului nostru ferm de a proteja sănătatea cetățenilor UE", citează DCMEDICAL.RO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel