Adriana Pistol a explicat la cât timp după trecerea prin COVID pot fi vaccinați copiii cu vârsta între 5-11 ani

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Copiii cu vârsta între 5-11 care au trecut prin COVID pot fi vaccinați imediat ce se simt bine, spune secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Adriana Pistol.

Adriana Pistol a fost întrebată, vineri seară, despre faptul că a început de 10 zile campania de vaccinare a copiilor de 5-11 ani, însă sunt foarte mulți copii infectați și părinții lor vor să afle la cât timp după trecerea prin boală pot fi vaccinați, conform Mediafax.


„Întâi aș vrea să menționez că deși, într-adevăr, sunt mai mulți copii care sunt infectați, procentul lor raportat la populație nu este foarte mare. Ca să răspund întrebării dumneavoastră, imediat ce copilul se simte bine, la o săptămână, la două săptămâni, atunci când a ieșit din izolare, dacă copilul este bine, sănătos, vaccinarea poate fi efectuată”, a spus Pistol.

VEZI ȘI: Vaccinarea anti-COVID a părinților îi protejează pe copii de boală. STUDIU

Părinții care sunt vaccinați anti-COVID le oferă indirect protecție copiilor lor, susține un studiu din Israel.

Părinții care s-au vaccinat anti-COVID au redus cu 26% riscul de a virusul copiilor, a demonstrat o cercetare realizată de experți de la Institutul de Cercetare Clalit din Ramat Gan, Israel.

”A avea un părinte complet vaccinat a redus riscul de infecție cu tulpina originală a coronavirusului la copii cu 26%, în timp ce a avea doi părinți complet vaccinați a redus riscul cu aproape 72%. (...) Împotriva tulpinii Delta a virusului, a avea un părinte complet vaccinat - inclusiv o doză de rapel - a fost asociat cu o scădere cu 20,8% a riscului de infecție la copii, în timp ce a avea doi părinți complet vaccinați a fost asociat cu o scădere a riscului cu 58,1%”, au descoperit cercetătorii, potrivit webmd.

Samah Hayek, epidemiolog la Institutul de Cercetare Clalit din Ramat Gan, Israel, a declarat că studiul la care este co-autor, scoate în evidență ”protecția indirectă oferită de părinții vaccinați copiilor lor nevaccinați, indiferent de mărimea gospodăriei sau de vârsta copilului”.

La cercetare s-au analizat date din două perioade ale pandemiei COVID: 17 ianuarie 2021 (când Alpha a fost dominantă) și 28 martie 2021, respectiv 11 iulie 2021 și 30 septembrie 2021 (când tulpina Delta a fost dominantă). Cercetătorii au inclus în studiu părinții vaccinați cu cel puțin două doze de vaccin care aveau copii nevaccinați și nicio infecție anterioară în intervalele amintite mai devreme. În cifre, cercetătorii au avut date de la circa 581.000 de copii și tineri din circa 240.000 de gospodării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel