Adriana Pistol: Valul cinci va dura cel puţin două luni

Fotografie creată de Pavel Danilyuk, de la Pexels
Fotografie creată de Pavel Danilyuk, de la Pexels

Valul cinci va dura cel puţin două luni, a spus, vineri, secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Adriana Pistol. 

Aceasta a spus că sunt două persoane cu Omicron internate la Terapie Intensivă, ambele vaccinate, dar cu comorbidități. Două dintre persoanele internate cu Omicron sunt la Terapie Intensivă, a spus, vineri, secretarul de stat Adriana Pistol. Aceasta a afirmat, la Digi 24, că este vorba despre două persoane cu boli cronice importante, care sunt vaccinate și au fiecare 89 de ani. „Copii nu sunt internați”, a spus Pistol.

Întrebată dacă valul 5 va fi mai scurt, dr. Adriana Pistol a spus că există această posibilitate

„Cu cât merge exponențial și crește foarte mult, cu atât cuprinde un număr mai mare din populație pe care vrem, nu vrem îi imunează și atunci sigur că se va duce mai mult în jos. De obicei valurile epidemice care cresc atât de brusc și coboară brusc și nu durează foarte mult. (…) Minim două luni va dura”, a răspuns secretarul de stat.

Aceasta nu a vrut să facă previziuni dacă 2022 va fi anul ieșirii din pandemie: „Cred că nu este bine să facem astfel de previziuni. Apariția acestei noi tulpini Omicron mă face să fiu circumspectă încât prefer să mă abțin, pare că totuși acest virus are capacități de dobândire a tot felul de mutații încât este periculos să speculăm”. Numărul cazurilor de infectare confirmate la nivel național cu varianta Omicron se ridică la 295, citează Mediafax.

Încă 112 cazuri de infectare cu tulpina Omicron în România

Încă 112 cazuri de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, astfel că numărul total de cazuri a ajuns la 295. Institutul Național de Sănătate Publică a anunțat vineri confirmarea a 112 cazuri noi de infectare cu tulpina Omicron a virusului SARS-CoV-2.

Este vorba despre 48 de bărbați și 64 de femei cu vârste cuprinse între 0 și peste 80 de ani din municipiul București și 19 județe. Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, din cele 112 cazuri de Omicron, patru sunt copii din grupa de vârstă 0 - 9 ani.

Un număr de 11 persoane au istoric de călătorie în Marea Britanie, Italia, Franța, Tanzania, Bulgaria, SUA și Austria. Dintre cele 112 cazuri înregistrate, 37 sunt nevaccinate anti-COVID 19.

Probele au fost lucrate în laboratoarele INBI Matei Balș și INCDMM Cantacuzino. Numărul cazurilor de infectare confirmate la nivel național cu varianta Omicron se ridică la 295.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel