Adrian Marinescu, de la Institutul ”Matei Balș”: ”De nedescris!”. SOLUȚIA după incendiu: Când colegii spun că s-ar mai putea întâmpla, la asta se referă

Adrian Marinescu, medic infecționist la Institutul ”Matei Balș”, a recunoscut că e îngrijorat după incendiul din spital. 

”Ceea ce s-a întâmplat e de nedescris” a afirmat medicul Adrian Marinescu despre tragedia de la ”Matei Balș”, în urma căreia șase persoane au murit. 

Medicul de la ”Matei Balș” atrage atenția că există un număr mic de spitale dedicat infecției SARS-CoV-2, unde sunt internați pacienți cu forme severe. ”Ce înseamnă asta practic? Că în saloane cu 2-3 paturi, cam toți pacienții au nevoie de oxigen. Sunt pacienți care au nevoie de două surse, ceea ce înseamnă că poți avea șase surse de oxigen. În acea cameră de mici dimensiuni va fi o concentrație de oxigen foarte mare” a continuat medicul. Orice scânteie poate declanșa, astfel, un incendiu. ”În plan practic, ar trebui să fie mai multe variante, astfel încât să nu fie necesar să internezi pacienții cu forme severe și cu necesar mare de oxigen într-un singur loc” a precizat medicul. 

”Când ceilalți colegi din alte spitale spun că s-ar mai putea întâmpla, se referă exact la acest lucru”

Adrian Marinescu a mai afirmat că ”scânteia apare extrem de ușor, dar important e cum rezolvăm cauza, iar cauza e legată de concentrația mare de oxigen. La asta m-aș gândi, cum să facem astfel încât să nu mai fie acele camere unde există un risc real. Când ceilalți colegi din alte spitale spun că s-ar mai putea întâmpla, se referă exact la acest lucru”. 

Privind căldura din spital, medicul, care a fost de gardă cu o zi înainte de tragedie, spune că ”nu era temperatură de confort, dar nu era foarte frig”, precizând că pentru pacienții infectați, în vârstă, care stau în pat, e clar că temperatura nu era suficient de crescută. El a spus că a tot fost semnalat acest aspect legat de căldură. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel