Adopție Sorina. Procuroarea Maria Pițurcă, suspendare din funcție, decizia la CSM

Irina Constantin / 10 iul 2019 / 10:16
Descriere foto:

UPDATE: Decizia va fi dată mâine în cazul procuroarei Maria Pițurcă. 

Secția de procurori din CSM, în materie disciplinară, discută, astăzi, suspendarea din funcție a Mariei Pițurcă, procurorul care a luat-o cu forța pe Sorina din familia asistentului maternal, pentru a o duce familiei adoptive. 

Procurorul Maria Pițurcă s-a prezentat miercuri la sediul CSM, potrivit Mediafax. La ora 10.30 este programată ședința Secției pentru procurori în materie disciplinară, care discută suspendarea sa din funcție.

Pe 2 iulie, Inspecţia Judiciară anunța că a început cercetarea disciplinară faţă de procurorul Maria Piţurcă, care a intervenit în cazul fetiţei din Mehedinţi, şi că propune suspendarea sa până la finalizarea anchetei. Maria Piţurcă este cercetată pentru manifestări ce dăunează prestigiului justiţiei.

”Nu am tras de copil”


Procurorul Maria Piţurcă, de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiţei de 8 ani din Mehedinţi, a susținut că nu a tras de copil în timpul intervenţiei şi că a încercat să o ia în braţe: ”Nu am tras de copil. Am încercat să nu apăs, să nu ... Am încercat să-l iau în braţe. Am reuşit să o iau în braţe şi am dus-o în braţe la tată. Nu s-a mai filmat. Şi ea va fi oricum examinată fizic şi vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deţinere ilegală a acestui copil”.