Administrația Biden acordă prioritate în administrarea medicamentelor COVID-19 în funcție de rasă

Sursă foto: Facebook The White House
Sursă foto: Facebook The White House

Într-un ghid actualizat în decembrie 2021, administrația Biden spune că „anumite condiții sau factorii medicali”, cum ar fi „rasa sau etnia” au potențialul de a „expune pacienții la un risc mai ridicat să facă o formă severă de boală”.

Ghidul emis de administrația Biden afirmă că anumite persoane pot fi considerate „cu risc ridicat” și se pot califica mai repede pentru anticorpi monoclonali și antivirale orale utilizate pentru a trata COVID-19 pe baza „rasei sau etniei lor”.

Într-o fișă informativă emisă pentru furnizorii de servicii medicale de Food and Drug Administration, agenția federală a aprobat autorizațiile de utilizare de urgență a sotrovimabului – un anticorp monoclonal dovedit a fi eficient împotriva variantei Omicron – numai pentru pacienții considerați „cu risc ridicat”. 

Ghidul, actualizat în decembrie 2021, spune că „anumite condiții sau factorii medicali”, cum ar fi „rasa sau etnia” au potențialul de a „expune pacienții la un risc mai ridicat să facă o formă severă de boală”, adăugând că „autorizarea sotrovimabului nu se limitează la factorii subliniați de agenție.”

Vârsta înaintată, obezitatea, sarcina, bolile cronice de rinichi, diabetul și bolile cardiovasculare se numără printre multiplele afecțiuni asociate cu ceea ce înseamnă indivizi cu „risc ridicat” de către FDA.

Unele state deja au spus că vor acorda prioritate unor minorități rasiale

Unele state, inclusiv New York și Utah, au precizat clar că vor acorda prioritate anumitor minorități rasiale în fața altor pacienți cu risc ridicat atunci când vine vorba de distribuirea anumitor tratamente COVID.

Săptămâna trecută, Departamentul de Sănătate din New York a lansat un document care detaliază planul său de a distribui tratamente, precum tratamentul cu anticorpi monoclonali și pastilele antivirale.

Planul include o secțiune privind eligibilitatea pentru medicamentele antivirale pe care oamenii trebuie să le îndeplinească pentru a primi tratamentul, inclusiv o linie care afirmă că o persoană trebuie să aibă „o afecțiune medicală sau alți factori care cresc riscul de îmbolnăvire severă”.

Un astfel de „factor de risc” este acela de a fi de o rasă sau o etnie care nu este albă și se motivează că este o consecință a „sănătății sistemice de lungă durată și a inechităților sociale”.

„Rasa non-albă sau etnia hispanica/latino ar trebui să fie considerată un factor de risc, deoarece sănătatea sistemică și inechitățile sociale de lungă durată au contribuit la un risc crescut de îmbolnăvire gravă și deces din cauza COVID-19”, se arată într-un comunicat

În liniile directoare emise de statul Utah, pentru distribuirea anticorpilor monoclonali în stat, rezidenții care sunt „de rasă non-albă sau de etnie hispanica/latinxă” primesc 2 puncte suplimentare atunci când își calculează „scorul de risc COVID-19”, scrie FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel