Adina Alberts, Bogdan Chirieac şi Victor Ciutacu, dialog spumos la România TV. ”Antivaccinişti forever/ Lăsaţi persiflatul”/ ”Era rulota cu sănătate la kilogram sau ce?”

Captura Video România TV
Captura Video România TV

Analistul politic Bogdan şi jurnalistul Victor Ciutacu au avut un schimb de replici la România TV cu medicul estetician Adina Alberts pe tema vaccinării împotriva COVID-19 şi a motivelor pentru care românii refuză vaccinarea. 

Iată mai jos dialogul dintre cei trei, în care a intrat la un moment dat şi europarlamentarul Carmen Avram. 

Adina Alberts: Sunt lucruri pe care trebuie să le punctăm. Oamenii nu se vaccinează nu pentru că nu vor, ci pentru că nu au încredere în acest tip de vaccin de tehnologie genetică. Asta este esenţa. Veniţi cu alte tipuri de vaccinuri şi vă asigur că nu vom avea probleme. 

Victor Ciutacu: Haideţi, doamna Alberts, vreţi să spuneţi că miile de antivaccinişti... 

Adina Alberts: Nu suntem antivaccinişti. 

Victor Ciutacu: Eu nu mă refer la dumneavoastră, ci la lume, cum o definiţi dvs. 

Adina Alberts: Sunt mii de persoane, nu sute de mii. 

Victor Ciutacu: Îmi spuneţi mie că a citit lumea aia studii ca la balamuc? 

Adina Alberts: Da, dle Ciutacu, avem o singură problemă, anume această nouă tehnologie utilizată pentru a obţine aceste produse vaccinale, că nu le putem spune seruri sau vaccinuri. De aia nu se vaccinează olandezii, belgienii, francezii şi aşa mai departe. Trebuie să ne comparăm cu ei. 

Victor Ciutacu: Doamna Alberts, vă invit eu. Mergem la soacră-mea, la Segarcea, o luăm pe stradă şi întrebăm oamenii ăia câţi dintre ei au citit prospectele la care faceţi dvs referire şi studiile ştiinţifice. 

Adina Alberts: Aceste informaţii s-au spus public. Oamenii discută între prieteni, în familie, lucrurile astea se ştiu. Peste tot în lume, nu doar la noi. 

Victor Ciutacu: Eu sunt departe de a fi un fan al vaccinării forţate, doamnă, dar pe asta chiar nu o cred, că oamenii ar fi citit studii ştiinţifice despre vaccin. 

Adina Alberts: Lumea are acces la informaţie corectă, din fericire. Ăsta este motivul reticenţei, că nu ştim ce se întâmplă în timp. Dacă am avea acces la vaccinurile acelea făcute de-a lungul anilor, obţinute prin tehnologie tradiţională, vă spun că reticenţa nu ar fi la fel de mare. Unii vor rămâne antivaccinişti forever, dar cei mai mulţi nu. 

Carmen Avram: Să ne uităm la ce e cu vaccinul antigripal, la vaccinurile copilăriei, este o campanie în România împotriva lor de mulţi ani. 

Adina Alberts: Nu fac referire la acest lucru. Să nu le amestecăm. Această mişcare nu a afectat campaniile de vaccinare. 

Victor Ciutacu: Ei zău? 

Adina Alberts: Nu s-au vaccinat câteva mii de copii. Sunt o groază de oameni responsabili, dar să nu amestecăm lucrurile. Vorbim de altceva acum, este o terapie genetică, ni se introduce ARN-ul viral. Aşa ceva nu a mai fost folosit niciodată. 

Victor Ciutacu: Şi sunt convins că la producătorul meu, la Oprişor, la Mehedinţi, e o mare dezbatere pe tema asta. 

Adina Alberts: Lăsaţi persiflatul, că oamenii trebuie să înţeleagă despre ce e vorba. 

Victor Ciutacu: Păi vorbiţi de un popor care sparge seminţe şi care se uită la Dinamo - Steaua ca la o piesă de artă. 

Adina Alberts: Nu este adevărat, este un popor inteligent, sunt români inteligenţi care pricep despre ce e vorba. Să nu îi jignim. 

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit cu o replică ironică pentru a detensiona atmosfera.

Bogdan Chirieac: Domnule Ciutacu, dar nu mai puteţi primi o veste bună? Faptul că, iată, suntem un popor inteligent. 

Victor Ciutacu: Dar nu am spus că nu suntem un popor inteligent. 

Bogdan Chirieac: Chiar aşa... 

Adina Alberts: Dle Chirieac, puteţi considera ce vreţi dvs. Lupt din tot sufletul să aduc cât mai multe lămuriri ca oamenii să aleagă în cunoştinţă de cauză. 

Bogdan Chirieac: Dar sunt de acord cu dvs, doamnă. 

Victor Ciutacu: Păi au ales. Cam ăştia sunt, care au fost până acum pe liste. Şi acum se caută alte modalităţi de a-i atrage. Se duc cu tirul după ei, habar nu am. 

Adina Alberts: Până acum, într-un an, de ce nu a mers nimeni la ei să le ofere sănătate? Acum s-au găsit să meargă să le ofere această soluţie vaccinală. De ce? (n.r. cu referire la faptul că în România vor fi organizate caravane mobile pentru vaccinarea populaţiei din zonele rurale)

Bogdan Chirieac: Staţi puţin, era rulota cu sănătate la kilogram sau ce? 

Adina Alberts: Într-un an de pandemie, niciun om din Ministerul Sănătăţii nu şi-a pus problema să meargă în aceste sate fără dispensar şi medici. Acum se gândesc să meargă cu rulotele să vaccineze oamenii. 

Bogdan Chirieac: Dar totuşi lumea e informată acolo... 

Victor Ciutacu: Da, e informată...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel