EXCLUSIV  Adevărul despre omul sănătos care protestează acum, în Piața Victoriei și Piața Universității, împotriva vaccinului Covid-19

protest
protest

Argumentul multora dintre oamenii care protestează sâmbătă în București este că nu au de ce să se vaccineze împotriva Covid-19 pentru că sunt sănătoși.

Trecem peste faptul că tocmai aceasta este ideea vaccinării: te vaccinezi pentru că ești sănătos și să eviți boala. Dar haideți să rămânem în logica irațională a unora dintre protestatarii care spun că nu se vaccinează pentru că sunt sănătoși și să încercăm să explicăm evidența.

Să luăm, la întâmplare, o boală a omului care se consideră perfect sănătos și care apare și la 20 de ani: diabetul

Antivacciniștii care se consideră sănătoși nu au auzit, probabil, de exemplu, de diabet. Poți să ai glicemie 300 și să nu ai habar. Tu te consideri perfect sănătos, iar în 10 ani ți se amputează piciorul. Poți să ai 20 de ani și să ai diabet, iar la 40 de ani să ți se amputeze piciorul.

Aproximativ două milioane de români au diabet. Este o boală care nu iartă tinerețea și pofta de viață, ci-i pune frână, dar nici bătrânețea și chinul singurătății, ci amărăște anii bătrâneții. Cei care nu au informații despre boală spun adesea că ”poate fi dusă pe picioare toată viața”. Chiar și când picioarele sunt amputate? Pare o întrebare cruntă, dar este o palmă a realității. Statisticile par chiar sarcastice și stârnesc revolta mai ales a celor care suferă de această boală cruntă. Parcă diabetul râde de viață. Nu cifrele în sine, ale specialiștilor, sunt cele care stârnesc sentimente contradictorii, ci realitatea din spatele acestor cifre. 

Cât timp am scris rândurile despre diabet, două picioare au fost amputate. Pentru că statistica... spune că la fiecare 20 de secunde un picior este amputat din cauza diabetului. 

Și nu doar diabetul stă ascuns până când urlă glicemia în corp

Hipertensiunea arterială, osteoporoza, endometrioza, cancerul, insuficiența renală cronică, hepatita cronică, boala Alzheimer, litiaza biliară, infecţiile urinare, bolile cu transmitere sexuală și multe alte boli pot să evolueze o lungă perioadă de timp absolut asimptomatic. Dar tu te consideri perfect sănătos, nu?

Infarct, boala care în trecut era doar subiect de teză de doctorat, face astăzi ravagii la tineri

Infarctul miocardic este o urgență medicală care apare atunci când una sau mai multe dintre arterele care alimentează inima cu sânge sunt blocate. Infarctul miocardic este cunoscut și ca atac de cord și trebuie tratat cu maximă seriozitate, atunci când se manifestă, pentru că prezintă risc letal.

Din ce în ce mai mulți tineri fac infarct. Dacă în urmă cu aproximativ două-trei decenii, ”infarctul la tineri” era doar o temă pentru teza de doctorat, acum este o normalitate a zilei. 

Despre acest subiect ne-a vorbit Prof. Dr. Dragoș Vinereanu la DC News și DC Medical.

”Acum ne confruntăm cu o mare problemă: infarctul la tineri. Dacă veniți acum la noi pe secție, sigur găsiți trei-patru oameni tineri, cu infarct miocardic, sub 40-45 de ani. În urmă cu 25 de ani, se făceau lucrări de doctorat, studiam acest subiect pentru că era foarte interesant. Acum este o regulă ca un tânăr să facă infarct. Tinerii fac infarct. Punct. Fac infarct mai des decât alte vârste.

Principalul motiv pe care noi îl identificăm printre factorii de risc pe care îl evaluăm este asocierea între fumat, stres cronic, sedentarism, obezitate, un mod de viață neconform cu ceea ce știm la ora actuală că reprezintă un mod de viață corect”, a spus Prof. Dr. Dragoș Vinereanu, medic cardiolog la DC News și DC Medical.

Și cel mai rău este că vedem cum X-ulescu ”a murit, dar nu avea nimic”

Prima manifestare clinică a unor boli silențioase poate să fie moartea subită, așa cum se poate întâmpla în cardiopatia ischemică nedureroasă. De aceea bolile silențioase reprezintă una dintre problemele cele mai importante ale medicinei contemporane, după cum spunea și Acad.prof.dr. Adrian Restian.

Este foarte greu să fii sănătos fizic, psihic și social, în mediul în care trăim. Fumezi, bei un pahar de vin zilnic, ești stresat și trăiește într-un mediu poluat? Mai gândește-te dacă ești perfect sănătos. Și să vii să spui că nu te vaccinezi împotriva Covid-19 pentru că ești ”perfect sănătos” e cea mai mare inepție auzită vreodată. Oricine poate să ajungă la morgă sau să ocupe un loc la ATI dacă nu se vaccinează împotriva Covid-19, chiar dacă boala nu este evidentă, ci doar evoluează lent și asimptomatic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel