Acord în beneficiul fermierilor semnat de CEC şi FNGCIMM

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii SA-IFN (FNGCIMM) a semnat cu CEC Bank două convenţii de lucru în baza cărora va garanta 80% din valoarea finanţării acordate de bancă fermierilor, respectiv până la 2,4 milioane de euro/beneficiar, a anunţat, joi, FNGCIMM. 

Fondul va garanta finanţarea creditelor acordate de CEC Bank pentru achiziţia de terenuri cu destinaţie agricolă - cumpărarea de teren cu destinaţie agricolă (cu excepţia terenurilor aflate în proprietatea privata a statului şi administrate de Agenţia Domeniilor Statului) în vederea exploatării de către persoanele fizice sau juridice care deţin în folosinţă sau proprietate, în condiţiile legii, o exploataţie agricolă sau de acvacultură, până la atingerea unui plafon cumulat de maximum 750 ha în proprietate.

De asemenea, se vor garanta creditele pentru finanţarea producţiei agricole sau piscicole şi a investiţiilor în domeniul agricol şi cel al acvaculturii, altele decât cele finanţate din PNDR 2014 - 2020 şi POPAM 2014 - 2020, dar şi creditele pentru finanţarea proiectelor de investiţii derulate prin PNDR 2014 - 2020 şi POPAM 2014 - 2020. Garanţia se obţine la solicitarea băncii, în baza unei finanţări aprobate.

Beneficiarii eligibili sunt: fermieri persoane fizice sau juridice, care desfăşoară activităţi în domeniul agricol vegetal/zootehnic sau al acvaculturii; beneficiari constituiţi sub forma de Consilii Locale, GAL-uri, OUAI/FOUAI, FLAG-uri, ONG-uri, institute de cult, etc; beneficiari ai programelor PNDR 2014-2012 şi POPAM 2014-2020, pentru finanţarea proiectelor de investiţii.

'Experienţa instituţională pe care am acumulat-o în cei 18 ani de activitate şi parteneriatul tradiţional cu CEC Bank ne permit să oferim, prin garantarea creditelor, un sprijin concret în asigurarea necesarului de finanţare potenţialilor noştri clienţi, în vederea implementării proiectelor de investiţii, pe de o parte, sau pentru derularea activităţii curente, pe de altă parte. Semnarea acestor noi convenţii de garantare va contribui la dinamizarea accesării surselor de finanţare de către mediul antreprenorial, autorităţile publice locale, fermieri, beneficiari ai PNDR şi POPAM. Impreună cu partenerii noştri ne dorim să valorificăm potenţialul din mediul rural, un domeniu în plină dezvoltare şi să contribuim semnificativ la creşterea satului romanesc', a declarat Gheorghe Lăpădat, director general al FNGCIMM.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii este o instituţie financiară nebancară, cu capital de risc, înfiinţată în scopul facilitării accesului IMM-urilor la finanţări, prin acordarea de garanţii pentru instrumentele de finanţare contractate de la bănci comerciale sau din alte surse. Garanţia Fondului este de maxim 80% din valoarea împrumutului, fără a depăşi suma de 2,5 milioane euro/beneficiar şi se emite la solicitarea instituţiilor finanţatoare partenere, pentru finanţări aprobate, pe baza analizei documentelor prezentate de către finanţator.

FNGCIMM SA - IFN colaborează cu 27 instituţii financiare în baza unor convenţii de lucru. Garanţia FNGCIMM SA - IFN este cea mai lichidă garanţie, plătibilă în maxim 90 zile de la solicitarea de plată a finanţatorului, însoţită de documentaţia completă, faţă de minimum doi ani, durata medie de executare a unei ipoteci.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel