EXCLUSIV  Acord final pe certificatul UE COVID-19. Marius Tudor, informaţii de la Bruxelles pentru DC NEWS

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Marius Tudor, consilier în Parlamentul European, a anunţat că s-a ajuns la un acord final între Comisia Europeană şi Consiliul Europei pentru certificatul verde digital UE COVID-19. 

"Parlamentul European și Consiliul UE au ajuns, acum câteva minute, la un acord final pentru introducerea certificatului digital UE Covid 19, începând cu 1 iulie pentru a asigura libera circulație în UE.Principalele aspecte:

1. Certificatul este o opțiune liberă, o alegere, pentru cei care se vaccinează, se testează negativ sau fac dovada anticorpilor prin testare.

2. Deși nu s-a ajuns la un acord cu privire la gratuitatea testelor, Comisia Europeană va aloca 100 de milioane de euro pentru subvenționarea acestora.

3. Nu se mai cere carantină/autoizolare pentru proprietarii certificatului.

4. Vaccinurile aprobate de UE fac obiectul certificatelor, dar fiecare stat are libertatea de a decide dacă oferă sau nu deținătorilor acestor certificate libertatea de circulație.

5. Statele care nu vor fi pregătite până la 1 iulie să implementeze acest certificat digital, vor putea folosi forma certificatul național în termen de 6 săptămâni.

6. Evaluare și modificări posibile după raportarea de 4 luni de la implementarea acestui certificat.", a scris Marius Tudor pe pagina sa de Facebook.

 

Precizări pentru DC NEWS

Întrucât documentul oficial nu a fost încă publicat, DC NEWS l-a contactat pe Marius Tudor pentru a verifica informația, iar acesta a declarat că decizia a fost luată cu puțin timp în urmă, iar consilierii abia au ieșit din sala de ședințe. Cel mai probabil hotărârea va fi publicată în această seară.

"Acum au ajuns la un acord. A fost trialog până acum ceva vreme, între Consiliu, Comisie și Parlament și au ajuns la un acord oficial că pașaportul va intra în vigoare în toate statele membre de la 1 iulie, doar că fiecare stat membru are libertatea să aleagă dacă oferă posibilitatea liberei circulații sau nu prin certificat. Acum s-a ieșit din întâlnire. Eu știu lucrurile din interior. Ar trebui să apară în seara asta un raport al întâlnirii", a declarat Marius Tudor, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel