Acord BOR - MAI pentru Paști. Profesor universitar: Are o simbolistică aparte, uluitoare, e drept

Oana Băluță
Oana Băluță

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a declarat, marti seară, că a fost semnat un acord între Biserica Ortodoxă Română (BOR) și MAI pentru sărbătorile de Paști.

Oana Băluță, profesor universitar și activistă, a transmis un mesaj după acordul dintre BOR și MAI.

”Merg de ani de zile de Paște să iau Lumină de la Biserică. Cunosc semnificația acestui gest. Pentru mine e și o legătură cu membri ai familiei pe care nu îi mai am de ani de zile. Lumina de Paște, împărtășania și trecutul pe sub masă îmi aduc aminte de copilărie, de mamaia care păstra unele ritualuri. Am păstrat în viața mea Lumina de Paște.


E mai bine decât nimic ce se va întâmpla zilele acestea. Însă tot e o soluție care facilitează transmiterea virusului în condițiile în care stăm în izolare de mai bine de o lună și vom mai sta încă o lună.


L-am ascultat zile trecute pe purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Cluj, Bogdan Ivanoc. A spus că un bun creștin este un bun cetățean. Am reținut asta, e de mare bun simț și înțelept ceea ce spune.


Nu văd cum 2-3 persoane vor putea să distribuie, în condiții de siguranță Lumina Învierii, într-o scară de bloc cu 10 etaje, unde fiecare etaj are 5 apartamente.


Un polițist care distribuie Lumina Învierii are o simbolistică aparte, uluitoare, e drept. Însă multe din critici nu au ceva împotriva credinței. Dimpotrivă. Probabil că mulți dintre cei care mergeam la slujba de Înviere, ne vom întoarce înspre lumina din noi, aia care se bate mai mereu cu Umbra, mai ales în aceste zile”, a scris Oana Băluță pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel