Acord BOR-MAI, motivul deciziei. Vela, exercițiu de imaginație: Acolo am fi ajuns. Vă rog să mă credeți!

Foto Agerpres
Foto Agerpres

Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a spus de ce a luat decizia privind acordul între BOR şi MAI pentru Sărbătoare Paştilor.

"Haideţi să facem un exerciţiu de imaginaţie. Să ne imaginăm că nu am fi făcut acest lucru, această regulă împreună cu Patriarhia. Vă spun că erau oameni care nu înţelegeau şi, sâmbătă, erau bisericile pline după lumină, era îmbulzeală, era tot ce putea să se întâmple mai rău. Se împrăştia virusul şi trebuia să intervenim pentru a respecta legea. Puneam Jandarmeria sau Poliţia în situaţia neplăcută ca ştire internaţională, luată de toate televiziunile, că, la biserica X din satul Y, Jandarmeria a oprit lumea să se ducă la biserică. Acolo am fi ajuns. Vă rog să mă credeți!

Nu am luat această decizie că nu am avut eu ce să fac, ieri, după-amiază. Este o soluţie de mijloc, în care alinăm suferinţa oamenilor. Sunt credincioşi care îşi doresc lumina de Sfintele Sărbători. Nu îi poți opri, dacă vin 200 la o biserică într-o comună, unde există doar un şef de post, şi să trimiţi forțele speciale ca să aplici prevederile ordonanţei", a declarat Marcel Vela, la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel