ACORD BOR - MAI, MODIFICAT. Vela, precizări

Biserică / Foto DC News
Biserică / Foto DC News

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a făcut noi declarații, în contextul acordului MAI- BOR.

Ministrul Marcel Vela a anunţat, miercuri seară, că slujbele de Paşti se vor desfăşura fără participarea credincioşilor. A explicat, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria, că a fost încheiat un nou acord cu Patriarhia Română potrivit căruia slujbele religioase se vor desfăşura sub îndrumarea BOR şi conform ordonanţelor în vigoare, fără participarea credincioşilor în biserici sau în curtea acestora.

„Având în vedere estimările recente ale specialiștilor, pentru a spori măsurile de prevenire, acordul Patriarhiei Române și Ministerului Afacerilor Interne din data de 14 aprilie se modifică.

Slujbele religioase din noaptea de Înviere se vor oficia cu respectarea îndrumărilor BOR şi prevederilor din ordonanţele militare privind reuniunile publice şi distanţarea fizică fără participarea credincioşilor în incinta, curtea sau apropierea lăcașurilor de cult.

Paștile vor fi distribuite la domiciliul credincioșilor de către personalul clerical și voluntari din parohie vineri și sâmbătă, în intervalul orar 8.00 - 17.00, și în prima zi de Paști, între orele 06.00 - 12:00, la solicitarea credincioșilor”, a spus, miercuri seară, Marcel Vela.

„Sfânta Lumină, sosită de la Ierusalim, va fi distribuită în parohii de către personalul clerical și maximum cinci voluntari, sâmbătă, 18 aprilie, începând cu ora 20.00. Astfel, clericii din fiecare parohie, ajutați de un număr de maximum 5 voluntari, cu echipament de protecție, mască și mănuși, în calitate de organizatori, vor asigura distribuirea Paștilor sau a Sfintei Lumini respectând reglementările prevăzute în ordonanțele militare, având asupra lor cartea de identitate și ca semn distinctiv banderolă albă pe braț, precum și un ecuson cu data de identificare ștampilat de parohie", a adăugat Marcel Vela.

Pentru a primi Lumina Sfântă sau Paștile, credincioșii nu vor ieși în stradă, a mai spus ministrul de Interne.

„Credincioșii vor primi Paștele sau - sâmbătă seara și sâmbătă noaptea - Sfânta Lumină, din pragul casei ori de la fereastră fără a ieși în stradă, iar în zona locuințelor multifamiliale (blocuri – n.r.) acestea vor fi înmânate unui reprezentant desemnat de Asociația de proprietari de chiriași, care va purta echipament de protecție, mască și mănuși", a mai spus Vela.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel