Această țară va distribui tuturor cetăţenilor măşti reutilizabile

Populația acestei țări va primi măști de față reutilizabile din partea autorităților. 

Guvernul din Hong Kong va distribui măşti de faţă reutilizabile tuturor celor 7,4 milioane de cetăţeni săptămâna viitoare, în condiţiile în care teritoriul se pregăteşte să ridice o primă serie de restricţii legate de coronavirus, informează DPA, scrie Agerpres. 

Distribuirea măştilor va veni pe fondul unei relaxări a restricţiilor, între care redeschiderea bibliotecilor şi a centrelor de fitness în aer liber.

Microbiologul principal Yuen Kwok-yung, care a susţinut de la început utilizarea măştilor de faţă ca răspuns la coronavirus, a declarat duminică presei că, dacă se vor purta măşti şi în condiţiile unei scăderi zilnice constante a numărului de infecţii, oraşul ar trebui să poată relaxa regulile de distanţare socială şi să repornească economia "foarte curând".

Filtrele măștilor pot fi înlocuite 

Yuen a spus că măştile vor conţine filtre reutilizabile care pot fi înlocuite. Măştile în sine pot fi spălate şi reutilizate de până la 60 de ori.

Penuria de măşti din oraş a dus la formarea de cozi din timpul nopţii şi la înşelătorii online ce au provocat pierderi de peste 6 milioane de dolari americani de când Hong Kong a confirmat primul său caz de COVID-19 în ianuarie.

Yuen a spus că speră ca distribuirea de măşti să atenueze o parte din stresul mental şi financiar legat de obţinerea de măşti în timpul pandemiei.

Cel mai prost an fiscal

Mai devreme duminică, secretarul financiar din Hong Kong, Paul Chan, a scris pe blogul său că declinul economic cauzat de coronavirus şi protestele anti-guvernamentale vor duce probabil la cel mai prost an fiscal al oraşului din anii '60.

Chan a spus că, în pofida redeschiderii săptămâna viitoare a serviciilor guvernamentale şi a ridicării restricţiilor, "trebuie să acţionăm cu precauţie deoarece epidemia globală nu este încă rezolvată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel