Academia Română sare în apărarea aromânilor

Aromani
Aromani

Academia Română, o instituție care s-a remarcat mai degrabă printr-o lipsă constantă de reacție la evenimentele importante petrecute în viața socială și politică a României, a reacționat la intențiile politicienilor de a transforma pe aromâni într-o minoritate.

Academia română condamnă intențiile publice are unor politicieni care vor ca aromânii să fie cosiderați o minoritate etnică. "Conform adevărului ştiinţific, poporul român are patru ramuri istorice - dacoromâni, aromâni, meglenoromâni, istroromâni - vorbitori ai dialectelor limbii române, dacoromân, aromân, meglenoromân, istroromân. Toţi aceşti români formează o unitate etnică şi vorbesc aceeaşi limbă,"se arată în comunicatul instituției. 

În ultima perioadă, unii politicieni de origine aromână au văzut o variantă mai rapidă de a obține un loc în parlament, respectiv a candida din partea unei minorități naționale ceea ce le-ar asigura un post de deputat sau senator. "Scopul acestor activităţi este declararea aromânilor ca minoritate naţională în România, ca popor armân, distinct de poporul român, având o limbă proprie, armâna, diferită de limba română. Aceste activităţi fac parte dintr-o acţiune mai largă de separare a românilor sud-dunăreni - aromâni, meglenoromâni, istroromâni, vlahi timoceni, ca şi a altor români din afara graniţelor României (românii timoceni, basarabeni, herţeni, maramureşeni etc.) - de limba şi poporul român", se mai arată în comunicatul Academiei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel