Acad. dr. Stolnici, după 75 de ani de medicină, omul care a prins o mulțime de epidemii, mesaj pentru anti-vacciniști

Constantin Bălăceanu-Stolnici / Foto: Captură video CNCAV
Constantin Bălăceanu-Stolnici / Foto: Captură video CNCAV

Acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici a făcut un apel către populație. Are peste 75 de ani de medicină practicată și a prins, de-a lungul vieții sale, diverse epidemii. 

"Vaccinul este un stimulator al fabricii de medicamente pe care noi o avem în organism - sistemul imunitar. Dacă nu au habar de elementele de bază ale imunologiei, de ce se bagă?Ascultați sfaturile oamenilor de meserie!", a spus academicianul dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, printre altele, înainte de a primi doza a treia de vaccin Covid-19.

Printr-un videoclip publicat pe pagina de Facebook RO Vaccinare, acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici a făcut un apel către populație.

El a povestit că a apucat, "în copilăria mea, în tinerețe, dar și în lunga mea carieră de peste 75 de ani de medicină practicată, epidemii de gripă, epidemii grave de poliomelită, epidemii de scarlatină, era tuberculoza care omora mii și mii de oameni, sifilisul - pe vremea aceea, era ucigător, malaria și altele."

"Pandemia de Covid-19 ar fi fost terminată dacă oamenii ar fi fost înțelegători și ne-ar fi ascultat pe noi, cei care știm *secretele* virușilor și ce trebuie făcut ca să scăpăm", a precizat acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici, făcând referire la vaccin. 

VEZI ȘI: EXCLUSIV / Covid-19. Acad. dr. Stolnici: Omul care nu se vaccinează este un sinucigaș, dar și un asasin

"Nu există antibiotice eficiente împotriva virușilor, dar putem să-i atacăm cu anticorpi.", a explicat el ulterior. 

De asemenea, acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici a mărturisit că "nu am văzut oameni care să protesteze la serul antitetanos, antirabic." Și n-a văzut nici oameni protestând pentru că, înainte să plece în țări tropicale, era necesar să se vaccineze pentru febra galbenă sau alte boli specifice.

Mesajul integral al acad. dr. Constantin Bălăceanu-Stolnici pentru populație

VEZI ȘI: Lider al protestelor anti-vaccin, INFECTAT cu COVID-19. A ajuns în spital: Vaccinați-vă, dragii mei

Liderul protestelor anti-vaccin din Zalău, Erno Kovacs, în vârstă de 50 de ani, s-a infectat cu SARS-CoV-2 și a ajuns la spital, iar acum susține vaccinarea și spune că îi pare rău pentru ceea ce a făcut înainte, transmite Mediafax.

Organizatorul protestelor anti-COVID și anti-vaccin din Zalău a transmis, marți, pe contul său de Facebook un mesaj prin care îndeamnă toți oamenii să se vaccineze.

„Vaccinați-vă dragii mei. Mie îmi pare rău că nu m-am vaccinat. Nu lăsați să treacă timpul. Îmi pare rău că am fost împotriva vaccinării și contra COVID. Am să promovez vaccinul. Medicii sunt eroi. Trebuie respectați, îmi aplec capul în fața lor”, spune Erno Kovacs.

Bărbatul le mulțumește medicilor și își cere scuze pentru neîncrederea pe care a avut-o în aceștia. Erno Kovacs a ieșit de mai multe ori în stradă la proteste împotriva coronavirus și a măsurilor impuse de autorități. (Știrea, AICI.)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel