A scăzut rata de vaccinare. Gheorghiță: Insuficient pentru a preveni impactul viitoarelor valuri pandemice

O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID pleacă joi din Bucureşti şi va ajunge la Craiova, Slatina şi Piteşti
O caravană despre beneficiile vaccinării anti-COVID pleacă joi din Bucureşti şi va ajunge la Craiova, Slatina şi Piteşti

Valeriu Gheroghiță avertizează că ”o rată de vaccinare de 50 la sută din populaţie este insuficientă pentru a preveni impactul viitoarelor valuri pandemice”.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul Campaniei Naționale de Vaccinare în România, trage un nou semnal de alarmă după ce statisticile arată că a scăzut rata de vaccinare în România.

”Avem o scădere cu peste 50 la sută a numărului de persoane vaccinate cu doză 1 în săptămâna precedentă față de săptămâna anterioară. Dacă menţinem acest ritm de vaccinare, de 25.000 de persoane noi pe zi, numărul total de peroane vaccinate pe care îl putem atinge la sfârşitul anului este de 8,5 milioane, aproximativ 50 la sută din populaţia eligibilă, mult mai puțin față de cât preconizăm iniţial. O rată de vaccinare de 50 la sută din populație este insuficientă pentru a preveni un impact semnificativ al viitoarelor valuri pandemice, chiar şi pentru valul patru care este în plină evoluţie.

Două motive pentru care a scăzut rata de vaccinare

Cred că această scădere a ratei de vaccinare are cel puțin două motive. Din păcate, în percepția publicului există o ameliorare a ratei de infectare. Al doilea motiv este legat de faptul că s-a tergiversat foarte mult elaborarea cadrului legislativ care prevede normele de implementare a certificatului verde. Țările care au o rată mare de acoperire vaccinală nu au nevoie de aceste certificat digital. Este important pentru noi să adoptăm acest certificat cât mai repede pentru că în felul acesta menţinem echilibrul între măsurile de sănătate publică și posibilitatea de a ne desfășura în condiții cât mai aproape de normal din viață de zi cu zi şi este o măsură de stimulare a ratei de vaccinare. Obiectivul nostru este să creștem rată de vaccinare pentru a putea limita impactul pe care pandemia îl are la nivel național”, a declarat Valeriu Gheorghiţă într-o conferință de presă. 

Maratoane de vaccinare în toată țara

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a vorbit și despre ultimele cifre privind persoanele vaccinate anti COVID-19. 

”În weekend în Bucureşti s-au vaccinat peste 14.600 de persoane la maratonul de vaccinare. La nivel național au fost 14 judeţe în care au avut loc astfel de evenimente şi s-au vaccinat în jur de 23.140 de persoane. Astfel de acțiuni vor continuă până la finalul anului. Sâmbătă a avut loc un maraton de informare derulat la Biblioteca Naţională. Au fost 12 ore de sesiuni informative în care colegii au încercat să răspundă celor mai frecvente întrebări despre vaccinare şi despre formele bolii. Începând de ieri a fost demarată etapă de administrare a dozei de rapel a persoanelor vaccinate cu Johnson”, a mai declarat Valeriu Gheorghiță într-o conferință de presă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel