A scăpat de sub control pandemia în România?! Carantină / Stare de urgență. Tătaru RĂSPUNDE

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut noi declarații, în contextul în care numărul cu infectări COVID-19 este în continuă creștere în România.

S-a înregistrat un nou record, joi, în privința noilor cazuri de COVID-19 în România, în ultimele 24 de ore fiind confirmate 1.112 persoane infectate și 25 de decese, potrivit Grupului de Comunicare Strategică.

Joi seară, ministrul Nelu Tătaru, întrebat, la Antena 3, dacă pandemia a scăput de sub control în România, a oferit următorul răspuns: „În opinia mea, nu, nu a scăpat de sub control, doar că trăim un alt episod, episod pe care nu le-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva. (...) Avem instigări la nerespectarea unor reguli. Suntem într-un moment în care avem de asigurat o capacitate de diagnostic și tratament.”

De asemenea, a fost întrebat dacă urmează o nouă stare de urgență în România.

„Carantina o să o putem da la diverse localități pe niște criterii și când avem o transmitere comunitară accentuată. Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență”, a spus Nelu Tătaru.

Dacă nu vor fi respectate măsurile, „tot ce facem ca activitate medicală o să fie în zadar”, a mai zis ministrul.

Amintim că, până joi, la nivel național, au fost prelucrate 1.030.692 de teste. Dintre acestea, 20.085 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 11.978 în baza definiției de caz și a protocolului medical, iar 8.107 la cerere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel