A murit Vittorio Gregotti, cunoscutul arhitect italian

Cunoscutul arhitect italian Vittorio Gregotti a murit în urma contractării noului coronavirus.

Cunoscutul arhitect italian Vittorio Gregotti, care a proiectat Centro Cultural de Belém (Portugalia) şi Grand Theâtre de Provence din Aix-en-Provence, a murit duminică la vârsta de 92 de ani, la Milano, în urma unei pneumonii provocate de noul coronavirus, informează AFP, citând mass-media italiene.

Gregotti era spitalizat la Milano după ce contractase Covid-19, au informat agenţia italiană de presă AGI şi cotidianul Corriere della Sera. Potrivit acestuia din urmă, soţia lui Gregotti, Mariana Mazza, este internată în aceeaşi unitate spitalicească milaneză.

Lucrări celebre ale lui Gregotti

Lombardia este regiunea italiană cea mai afectată de noul coronavirus, cu peste 9.000 de cazuri de infectare şi 966 de decese.

Vittorio Gregotti a proiectat stadionul Marassi din Genova înainte de Campionatul Mondial de Fotbal din Italia din 1990, Teatro degli Arcimboldi din Milano şi Centro Cultural de Belém, din Lisabona. De asemenea, el a realizat planul de recalificare urbană a cartierului Bicocca la Milano şi a participat la proiectarea instalaţiilor olimpice din Barcelona pentru JO din 1992.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel