A murit în așteptarea unui loc la ATI. Cum a cedat organismul bărbatului infectat cu SARS-CoV-2

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Astăzi a murit primul bărbat, infectat cu COVID, aflat în așteptare ca un loc la ATI să se elibereze. 

Bărbatul din Mediaș care a murit așteptând un pat de ATI pentru bolnavi de COVID a ajuns la spital miercuri, cu simptome clare de infectare. Medicii au încercat să îl stabilizeze, i-au făcut testul și s-a luat legătura cu Centrul Național de Coordonare a Intervenției pentru a se găsi loc la terapie, scrie Mediafax. 

Când a ajuns la spital

Reprezentanții Prefecturii Sibiu au transmis, vineri seara, că bolnavul din Mediaș, mort de COVID-19, a ajuns la spital miercuri, în 21 octombrie, cu simptome de infectare cu SARS-CoV-2 și multiple comorbidități.

„A ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Mediaș în stare gravă. Acesta prezenta simptome asemănătoare cu simptomatologia infecției cu virusul SARS CoV-2, astfel că i s-au recoltat probe în vederea testării RT-PCR COVID-19. Acesta a fost internat, starea lui agravându-se treptat. După primirea rezultatului pozitiv s-a luat legătura cu Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției (CNCCI) în vederea solicitării unui loc pe secția ATI, Spitalul din Mediaș având secția de ATI destinată pacienților Covid în amenajare”, a spus Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

S-a solicitat intervenție pe ATI 

Pentru că starea bărbatului se agrava, Ștefan spune că s-a solicitat intervenția medicilor din ATI Mediaș și pacientul a fost ventilat mecanic.

„Între timp, ținând cont că starea acestuia a prezentat o agravare progresivă s-a solicitat intervenția medicilor de pe secția ATI Mediaș, în urma căreia a fost ventilat mecanic și monitorizat în permanență de medicul pneumolog, medicul ATI și medicul de gardă”, a mai spus Ștefan.

Vineri, însă, bărbatul a murit

„Chiar dacă Spitalul Municipal Mediaș nu este complet pregătit pentru pacienții confirmați pozitivi cu SARS CoV-2, acesta a beneficiat de tot suportul medical necesar, iar corpul medical a făcut toate eforturile pentru ca viața acestuia să fie salvată”, mai spune Ștefan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel