A început testarea clinică a unui vaccin combinat, antigripal și anti-COVID

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

A început testarea clinică a unui vaccin combinat, antigripal și anti-Covid.

Compania americană de biotehnologie Novavax a anunțat că a demarat un studiu incipient pentru a testa un vaccin combinat care să combată atât gripa, cât și COVID-19, transmite Reuters.

Studiul, care va fi realizat în Australia, va include 640 de adulți sănătoși cu vârste cuprinse între 50 și 70 de ani și care au fost fie infectați anterior cu coronavirus, fie au primit un vaccin COVID-19 autorizat cu cel puțin opt săptămâni înainte de studiu. Participanții vor primi o combinație a vaccinului candidat dezvoltat de companie pentru combaterea COVID-19, NVX-CoV2373, și a vaccinului antigripal al Novavax, NanoFlu, alături de un adjuvant.

„Combinarea acestor două vaccinuri (…) ar putea duce la eficacități mai ridicate pentru sistemele de sănătate și niveluri mai ridicate de protecție împotriva COVID-19 și a gripei cu o singură schemă de vaccinare”, a declarat Gregory Glenn, președintele departamentului de cercetare și dezvoltare al Novavax.

Novavax a anunțat în luna mai că se așteaptă ca această combinație între vaccinul său antigripal și vaccinul anti-Covid să aibă un rol important în combaterea variantelor emergente ale coronavirusului. Vaccinul său NanoFlu/NVX-CoV2373 a declanșat un răspuns imunitar semnificativ atât față de virusul gripal A, cât și cel B, și a protejat față de coronavirus în studiile preclinice.

Vaccinul anti-COVID al Novavax, eficiență de peste 90%, inclusiv împotriva variantelor

Compania americană Novavax afirma în luna iunie că vaccinul său anti-COVID-19 are o eficacitate de peste 90%, inclusiv împotriva variantelor, în urma unui studiu realizat pe circa 30.000 de persoane din Statele Unite şi Mexic, potrivit Agerpres.

Vaccinul a demonstrat o protecţie de 100% împotriva formelor moderate şi severe ale bolii şi de 90,4% per ansamblu, a indicat compania americană din domeniul biotehnologiei într-un comunicat. Vaccinul utilizează o tehnologie diferită de cele ale serurilor autorizate deja pe scară largă în lume: este un vaccin aşa-zis subunitar, pe baza unor proteine care declanşează un răspuns imunitar, fără virus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel